Bijen produceren gezonde pompoenhoning

Pompoenselectie honingbijen in Lelystad presteren dit jaar opmerkelijk

De speciale, volledig biologisch gekweekte pompoenselectie honingbijen van bijenveredelaar Antony van Wijlen uit Lelystad zorgt dit jaar voor opmerkelijke prestaties. Het betreft ongeveer vijftien omvangrijke bijenvolken, met grote zorg en precisie geteeld. Juist op het moment dat de uitgestrekte pompoenenvelden van de biologische boeren in Lelystad-Noord in bloei komen, zijn deze volken op hun hoogtepunt. Ze zijn als het ware 'afgericht' op pompoenen.Pompoenhoning

Pompoenbijen verzamelen vanaf half juli tot ver in augustus met grote overgave de exclusieve, verfijnd van smaak zijnde pompoennectar, zeldzaam in zijn soort. Bloemenhoning van pompoenbijen is rijk aan stuifmeelkorrels. Deze honing wordt door homeopathische artsen aanbevolen aan patiënten die last hebben van allergieёn als hooikoorts. Pompoenhoning is vrij van welke chemische toevoeging dan ook (zoals resten van medicamenten, bestrijdingsmiddelen en kunstsuikers).

Bijenkroeg

Soms zijn de weersomstandigheden optimaal. Dan zijn de felgele, grote pompoenbloemen gevuld met waardevolle bloemennectar en veranderd in ware bijenkroegen. Het hart van elke bloem is een kom vol zoete vloeistof geworden. In de vroege ochtenduren liggen er vele bijen omheen, die zich helemaal vol drinken. Daarna zoeken ze loom waggelend door het luchtruim de weg terug naar hun woning, waar de vergaarde nectar wordt omgezet in lekkere pompoenhoning.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.