Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tetra Pak gaat erg bewust om met grondstoffen voor verpakkingen

Tetra Pak heeft voor de verpakkingen van begin af aan resoluut gekozen voor het gebruik van natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen. Het bedrijf is ervan overtuigd dat hout ook het materiaal voor de toekomst is. Op voorwaarde dat het hout op een verantwoorde manier worden beheerd, zullen bossen blijven groeien en een thuis blijven voor vogels, insecten en andere dieren. Bomen dragen bij tot een beter klimaat doordat ze, als ze groeien, koolstofdioxide opnemen, ze geven zuurstof af en leveren de grondstof voor veel nuttige hout- en papierproducten.

"Zowat driekwart van onze verpakkingen bestaat uit karton. De houtvezels hiervoor komen hoofdzakelijk uit Scandinavische bossen die jaar na jaar nog in omvang toenemen. Dit gebeurt zowel door voortdurend nieuwe boompjes aan te planten, als door natuurlijke aangroei mogelijk te maken", aldus directeur Stefan Fageräng van Tetra Pak Benelux.

Bij de productie van het karton, worden schors, lignine, takken en ander houtafval als hernieuwbare energiebron ingezet. Ook dat draagt bij tot de lage klimaatvoetafdruk van de verpakkingen. En vanaf volgend jaar start Tetra Pak met schroefdoppen uit suikerriet op de verpakkingen. De ambitie is om verpakkingen met een zo laag mogelijke impact op het klimaat te produceren. Hoofdzakelijk door het gebruik van een zo groot mogelijk aandeel hernieuwbare grondstof en energie.

Tetra Pak is ervan overtuigd dat zij hiermee de vraag naar meer duurzame producten van de klanten, de distributie en de consument beantwoorden. Ook pas het beleid perfect in de filosofie en doelstellingen van de Vlaamse overheid voor een duurzaam beheer van materialen. Joke Schauvliege, Vlaams Minister van Leefmilieu, stelde namelijk het volgende, tijdens de eerste informele milieuraad van het Belgische EU Voorzitterschap: "Als we op de huidige manier blijven omgaan met materialen, zullen uiteindelijk de grondstoffen waarop onze welvaart is gebaseerd, opraken. Ook heeft dit een schadelijke invloed op de luchtkwaliteit, water, bodem, gezondheid, klimaat en biodiversiteit." Ze dringt daarom aan op een duurzamer materialenbeleid.

Bron: De Standaard

Publicatiedatum: