Omschakeling naar het nieuwe pinnen verloopt gestaag

Het gaat goed met de omschakeling naar het nieuwe pinnen: de laatste vier maanden zijn 20.000 betaalautomaten aangepast. Per 1 augustus waren nog 66.319 betaalautomaten niet geschikt voor het nieuwe pinnen. Dit is ruim een kwart van alle 240.000 betaalautomaten van detaillisten, horecaondernemers en benzinepomphouders.

Het nieuwe pinnen vraagt om aanpassing van betaalautomaat en bankcontract. Nu nog pinnen consumenten via de magneetstrip, maar eind 2011 kan dit alleen nog maar via de Europese EMV-chip standaard. Dat maakt het pinnen nog veiliger. Om het nieuwe pinnen mogelijk te maken, hebben nagenoeg alle consumenten betaalpassen met de EMV-chip van hun bank ontvangen. Alleen de betaalpassen aanpassen is niet genoeg. Ook betaalautomaten en bankcontracten moeten geschikt worden gemaakt voor het nieuwe pinnen met de internationale merken Maestro en V PAY.

Bron: SuperMarktActueel


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.