Mager zesje is gemiddelde score

Nederlander bespaart minder energie dan gedacht

Het consumentenpanel GfK heeft in opdracht van Milieucentraal de gemiddelde score van de Nederlander bepaald na onderzoek onder 1000 mensen.

Een mager zesje (65 van de 100 punten) na het invullen van 27 vragen was het resultaat. De energiebespaarder is verdeeld in 5 sectoren:
  •  besparen in een handomdraai
  •  energiezuinige apparaten
  •  schone energie
  •  energiebewust op weg
  •  energiezuinig wonen

Na het invullen van de energiebespaarder resteert niet alleen een mooi of een verontrustend cijfer, maar ook een reeks tips afhankelijk van het ingevulde gedrag.

Bij de berekeningen van de besparingen is Milieu Centraal uitgegaan van een gemiddeld huishouden waarvoor de betreffende maatregel geldt. Zo geldt de besparing door dakisolatie alleen voor een gemiddeld huishouden dat een niet geïsoleerd dak heeft; en de besparing door op een lagere temperatuur (af) te wassen geldt alleen voor een gemiddeld huishouden dat nu nog op een hogere temperatuur (af)wast.

Over de berekening

Een gemiddeld huishouden bestaat uit 2,3 personen en verbruikt per jaar 1.650 m3 gas en 3.500 kWh elektriciteit. Wie met meer gezinsleden is of meer verbruikt dan gemiddeld, kan veelal ook meer besparen. Kijk hier voor meer informatie.

Bron: Duurzaamnieuws


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.