Consumptie bio-sjalotten blijft toenemen

Biologische sjalotten ondervinden weinig hinder van koud voorjaar

Een vergelijking van de biologische sjalot met de reguliere sjalot viel in het voorjaar duidelijk in het voordeel van de biologische sjalot uit. Het relatief koude en droge voorjaar belemmerde de reguliere sjalot in zijn groei. De biologische sjalot echter trok zich veel minder aan van de externe omstandigheden en vond in een vruchtbare en vitale bodem voldoende voedingsstoffen om zich te ontwikkelen.In het voorjaar lag de biologische sjalot duidelijk op kop. Tijdens de zomer heeft de biologische sjalot iets van zijn voorsprong prijs moeten geven. Het resulteerde uiteindelijk in een redelijke oogst, die niet onder doet voor die van voorgaande jaren maar daar ook niet met kop en schouders bovenuit steekt. Punt van zorg was de bovengemiddelde regenval in relatief kort tijdsbestek in de laatste twee weken van augustus. Het bemoeilijkte de oogst.

De consumptie

De consumptie van biologische sjalotten neemt nog steeds toe. Omdat het areaal nauwelijks is veranderd, zijn de verwachtingen van de sector dat vraag en aanbod in balans zullen zijn. Als de biologische sjalotten zich bovendien goed houden in de bewaring, zal de consument lang kunnen profiteren van een kwalitatief uitstekend product.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.