In het voorjaar lag de biologische sjalot duidelijk op kop. Tijdens de zomer heeft de biologische sjalot iets van zijn voorsprong prijs moeten geven. Het resulteerde uiteindelijk in een redelijke oogst, die niet onder doet voor die van voorgaande jaren maar daar ook niet met kop en schouders bovenuit steekt. Punt van zorg was de bovengemiddelde regenval in relatief kort tijdsbestek in de laatste twee weken van augustus. Het bemoeilijkte de oogst.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage Lentemarkt bij de Groene Passage
- Drie jaar undercover in de bio-industrie en vervolgens zelf verdacht van dierenmishandeling
- Nieuw: chips gemaakt van met biologisch zeewier bemeste zilte aardappels
- BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Consumptie bio-sjalotten blijft toenemen
Biologische sjalotten ondervinden weinig hinder van koud voorjaar
In het voorjaar lag de biologische sjalot duidelijk op kop. Tijdens de zomer heeft de biologische sjalot iets van zijn voorsprong prijs moeten geven. Het resulteerde uiteindelijk in een redelijke oogst, die niet onder doet voor die van voorgaande jaren maar daar ook niet met kop en schouders bovenuit steekt. Punt van zorg was de bovengemiddelde regenval in relatief kort tijdsbestek in de laatste twee weken van augustus. Het bemoeilijkte de oogst.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 VS: Verkoop biologische citrus daalt
- 2023-06-06 "Dat juist Marloe en Raymond de BD-aspergeteelt omarmd hebben, past goed bij hun eigenzinnige karakter"
- 2023-06-06 Boer Ayoub bezoekt bio-fruitteler Wil Sturkenboom
- 2023-06-05 Onderzoek naar link tussen beschikbaarheid van zoet water en stikstofefficiëntie
- 2023-06-05 Welke vijf bedrijven maken kans op de BioVLAM 2023?
- 2023-06-05 BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- 2023-06-05 Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"