Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Alles hier, iedere boom, heeft een betekenis'

Biologische tuin van Prins Charles vanavond op BBC

Prins Charles is erg actief in de levendige biologische tuin in Highgrove. De prins koestert zijn zelfontworpen tuin die wel 15 hectare bestrijkt. Het is moeilijk te geloven dat de tuin dertig jaar geleden nog niet bestond. Het mooist is dat dat de prins niet eens opgeleid is als tuinontwerper of hovenier, toch heeft hij deze grote uitdaging aangepakt.



"Ik denk dat deze passie voor tuinen er altijd al is geweest, hoewel ik voor Highgrove nooit veel getuinierd had", zegt hij. "Als kind op Buckingham Palace, mochten mijn zus en ik op een klein stukje van de tuin groenten telen. Maar pas toen ik echt iets van mezelf had, kreeg ik er meer interesse van. Hier moest ik vanaf nul beginnen." Hij begon met de Sundia Garden in het zuiden. "Ik ben hier begonnen omdat er geen beslotenheid was rond het huis. Met was mooi hagen en smeedijzeren hekken heeft hij het huis deels verborgen.



De tuinen van Highgrove belichamen zijn passie voor planten en de filosofie van het werken met de natuur volgens biologische principes. Inmiddels is het modern om biologisch te tuinieren. Maar in de jaren tachtig kregen de plannen van de prins veel kritiek. Hij was echter onvermurwbaar en wilde een volledig biologische tuin.

Jaarlijks bezoeken zo'n 34.000 gasten de tuin. "Het is heel belangrijk voor mij om de tuin te kunnen delen. Ik wil altijd weten wat anderen er van vinden", aldus de prins. "Alles hier, iedere boom, heeft een betekenis. Het zijn net mijn kinderen." De tuinen zijn te bezichtigen tot 22 oktober. Kijk voor meer informatie op www.highgrovegardens.com. Het programma 'Alan Meets Prince Charles' is vanavond te zien op BBC2.