'Ik wil bio-voedsel meer toegankelijk en betaalbaarder maken'

Evelyn Rosas erg gelukkig met studiebeurs voor bio-opleiding in VS

Evelyn Rosas is 1 van de ongeveer dertig aspirant-biologische boeren die actief zijn op een 25 hectare groot bedrijf van de University of California Santa Cruz. Rosas onderscheidt zich van hen doordat zij de eerste is die dankzij de 'Simply Organic Scholarship Award' toegelaten is tot de 'Apprenticeship in Ecological Horticulture' aan de universiteit.

Dit is een nieuwe studiebeurs. Het is haar droom om biologisch voedsel uiteindelijk meer toegankelijk en betaalbaarder te maken voor populaties met een laag inkomen. "Het plaatsen van een biologische boerderij in de buurt van buurten waar veel mensen met lage inkomens wonen helpt hier volgens mij al aan mij. Dit zorgt voor gezonde alternatieven en zal de interactie tussen de mensen in de buurten stimuleren."

Ze heeft tijdens haar stages in Austin van dichtbij gezien hoe lastig het is voor populaties met een laag inkomen om gezonde biologische voeding te kunnen kopen. "Ik was getuige van de enorme gevolgen die de 'City Farm' voor de gemeenschap had. Hier wil ik op voortbouwen." Op dat bedrijf liep onder meer een non-profit jeugdprogramma.

"Dit is de belangrijkste duurzame en biologische opleiding in de VS", zegt Kathy Larson van Frontier Natural Products. Frontier heeft 130.000 dollar beschikbaar gesteld aan het 'USCS Center for Agroecology and Sustainable Food Systems'. "Tijdens mijn bezoek in 2009 ben ik erg onder de indruk gemaakt van de kwaliteit van het programma." Ieder jaar zal iemand de studiebeurs krijgen. 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.