Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Composteerbare verpakking populair alternatief standaard plastic

De composteerbare verpakking wordt steeds meer als alternatief gebruikt in plaats van de standaard plastic disposables. Composteerbare kunststof, ook wel bioplastic genoemd, is gemaakt van zetmeel, melkzuur of cellulose. Dit materiaal wordt gewonnen uit mais, aardappelen, bomen, planten of suikerriet.

In tegenstelling tot aardolie gaat het hier om duurzame grondstoffen: het is onuitputtelijk en bij de verbranding komen geen vervuilende stoffen vrij. Bioplastic is van nature ook composteerbaar; gemiddeld duurt de natuurlijke afbraak enkele weken tot twee jaar. Het grote verschil met traditionele vormen van plastic is dat bij deze laatste groep petroleum wordt gebruikt, een fossiele brandstof en dus niet hernieuwbaar. Daarnaast wordt bij het produceren van bioplastic aanzienlijk minder CO2 uitgestoten dan bij plastic op basis van petroleum. De sterk toenemende CO2 uitstoot is een belangrijke oorzaak van klimaatverandering.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Duurzame & Milieuvriendelijke verpakkingen




Publicatiedatum: