'Markt is enorm in ontwikkeling'

Cafetaria Intens streeft naar 100 procent bio-producten

'Intens' genieten van uitstekende snacks, belegde broodjes en maaltijden is sinds kort mogelijk bij Erwin Bischoff en zijn team aan de Stationsweg 134 in het pand waar voorheen cafetaria Huisman gevestigd was.

Om nog van het zomerseizoen te kunnen profiteren, opende op 20 juli 'Intens' feelgood restaurants haar deuren: het pilotrestaurant van een nieuw op te zetten keten van biologische cafetaria's. Begin september werd echter de officiële opening gevierd met een ludieke actie.

Ko van Twillert, bekend van Ko Kalf en eigenaar van het pand, vond een gedreven uitbater in de persoon van Erwin Bischoff. Enthousiast vertelt Bischoff over zijn nieuwe cafetaria: "Voorheen was ik met veel plezier werkzaam in cafetaria 't Centrum in 't Harde, maar Intens zie ik als een nieuwe uitdaging. De gedachtegang achter Intens is anders; we streven naar een cafetaria met 100% biologische producten. Op dit moment is dat nog niet realiseerbaar, maar de markt is enorm in ontwikkeling. De producten die we aanbieden, moeten kwalitatief goed zijn, maar ook betaalbaar. Onze patat is daarom nog niet biologisch, puur omdat de juiste aardappel hiervoor nog niet gevonden is."

Van de snacks zijn de kroketten, bitterballen, kalfskroketten, gehaktballen, frikadellen en hamburgers van biologisch vlees. Ook het beleg van de broodjes (beenham, tartaar, salami, rollade en kaas) is biologisch. In het restaurant kan genoten worden van biologische biefstuk, sparerib, schnitzel, satéspies en shoarma. Dier- en milieuvriendelijkheid staan hiermee hoog in het vaandel. Er wordt Fairtrade koffie van Caféma geschonken en ook de melk en karnemelk is biologisch. De broodjes worden geleverd door Bakkerij Schuld.

Intens richt zich op een brede doelgroep en heeft een luxere uitstraling dan de doorsnee cafetaria. Het interieur is volledig vernieuwd en oogt fris en modern. Vooral de leuke, nieuwe maar toch ouderwets ogende 'treinbanken met bagagerek' zijn heel sfeervol om aan te eten. Het prachtige wolkenplafond maakt het geheel compleet.

Bischoff: "De afgelopen week hebben we een leuke openingsactie gehad waarmee een TomTom te winnen viel." Lachend voegt hij er aan toe: "Zodat de weg naar Intens altijd makkelijk te vinden zal zijn!"

Intens feelgood restaurants is voorlopig zeven dagen per week geopend van 11.30-21.00 uur en zondags van 12.00-20.00 uur.

Bron: Veluweland.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven