'Intens' genieten van uitstekende snacks, belegde broodjes en maaltijden is sinds kort mogelijk bij Erwin Bischoff en zijn team aan de Stationsweg 134 in het pand waar voorheen cafetaria Huisman gevestigd was.
Om nog van het zomerseizoen te kunnen profiteren, opende op 20 juli 'Intens' feelgood restaurants haar deuren: het pilotrestaurant van een nieuw op te zetten keten van biologische cafetaria's. Begin september werd echter de officiële opening gevierd met een ludieke actie.
Ko van Twillert, bekend van Ko Kalf en eigenaar van het pand, vond een gedreven uitbater in de persoon van Erwin Bischoff. Enthousiast vertelt Bischoff over zijn nieuwe cafetaria: "Voorheen was ik met veel plezier werkzaam in cafetaria 't Centrum in 't Harde, maar Intens zie ik als een nieuwe uitdaging. De gedachtegang achter Intens is anders; we streven naar een cafetaria met 100% biologische producten. Op dit moment is dat nog niet realiseerbaar, maar de markt is enorm in ontwikkeling. De producten die we aanbieden, moeten kwalitatief goed zijn, maar ook betaalbaar. Onze patat is daarom nog niet biologisch, puur omdat de juiste aardappel hiervoor nog niet gevonden is."
Van de snacks zijn de kroketten, bitterballen, kalfskroketten, gehaktballen, frikadellen en hamburgers van biologisch vlees. Ook het beleg van de broodjes (beenham, tartaar, salami, rollade en kaas) is biologisch. In het restaurant kan genoten worden van biologische biefstuk, sparerib, schnitzel, satéspies en shoarma. Dier- en milieuvriendelijkheid staan hiermee hoog in het vaandel. Er wordt Fairtrade koffie van Caféma geschonken en ook de melk en karnemelk is biologisch. De broodjes worden geleverd door Bakkerij Schuld.
Intens richt zich op een brede doelgroep en heeft een luxere uitstraling dan de doorsnee cafetaria. Het interieur is volledig vernieuwd en oogt fris en modern. Vooral de leuke, nieuwe maar toch ouderwets ogende 'treinbanken met bagagerek' zijn heel sfeervol om aan te eten. Het prachtige wolkenplafond maakt het geheel compleet.
Bischoff: "De afgelopen week hebben we een leuke openingsactie gehad waarmee een TomTom te winnen viel." Lachend voegt hij er aan toe: "Zodat de weg naar Intens altijd makkelijk te vinden zal zijn!"
Intens feelgood restaurants is voorlopig zeven dagen per week geopend van 11.30-21.00 uur en zondags van 12.00-20.00 uur.
Bron: Veluweland.nl

Abonneren
Vacatures
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
- Teeltspecialist
- Crop Manager Vollegrond Noord-Frankrijk
- Transportplanners Export
- Verkoper Buitendienst
Top 5 - gisteren
- Kleurrijke spaaractie om de bloemetjes buiten te zetten
- Oeroude fruitsoorten verwerkt in nieuw multi-toepasbaar drankje
- Melkveehouders plantten 20.000 bomen voor gezonde koeien, biodiversiteit en klimaat
- Nieuwe eigendoms- en pachtvormen voor landbouwgrond: Een stimulans voor een meer grondgebonden melkveehouderij?
- Gespreksavond over duurzaam voedsel met bio-boer Henk Klompe: 29 maart in Dronten
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
'Markt is enorm in ontwikkeling'
Cafetaria Intens streeft naar 100 procent bio-producten
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"