
Abonneren
Vacatures
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
Top 5 - gisteren
- "Ik kijk nu volledig anders tegen een zak sesamzaad aan"
- Omschakeling van biologisch legpluimvee naar scharrel of vrije uitloop moet gemeld worden bij Skal en COKZ
- "Met drie-eenheid soda, groene zeep en schoonmaakazijn kan je alle schoonmaakklussen aan"
- "Meer wederzijds begrip Tweede Kamerleden in voedseldebat na filmvertoning"
- Definitieve uitslag waterschapsverkiezingen bekend
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
Zaterdag 2 oktober
Infodag over lokaal voedsel en VersVoko's op De Hobbitstee
Tijdens deze wordt informatie gegeven over achtergronden en opzet van een VersVoko en er is veel ruimte voor uitwisseling over al lopende lokale initiatieven. De informatie wordt verzorgd door Didi van Dijk en Linda Coenen, campagnemedewerkers van A SEED. De dag is zeker ook interessant voor betrokkenen bij Transition Town-initiatieven.
Een VersVoko is een groep mensen die bij elkaar in de buurt wonen en gezamenlijk verse groenten, fruit, brood, en eventueel andere biologische producten aankopen bij producenten uit de streek. Elke groep kiest zelf de producenten en regelt onderling de inkoop en distributie.
VersVoko's bieden:
* meer contact tussen buur en boer
* een eerlijke prijs voor een eerlijk product
* verse seizoensproducten
* geen pesticiden en bewaarmiddelen
* minder CO2 uitstoot, door minder transport en verpakkingsmateriaal
* meer inkomenszekerheid voor lokale boeren,
* minder uitbuiting en verwoesting in het mondiale Zuiden
Meer over VersVoko's: www.versvoko.nl
De bijeenkomst is van 11:00 tot 17:00 uur. Welkom vanaf 10:30 uur. Locatie: de Hobbitstee, Van Zijlweg 3, Wapserveen (Dr, nabij Havelte).
Deelname aan de dag kost 5 euro p.p. Zelf een vegetarisch lunchpakketje meenemen.
Tijdens de lunch is er - desgewenst - een rondleiding over het terrein van de Hobbitstee.
Vooraf aanmelden is nodig; dat kan via www.omslag.nl/versvoko.html
A SEED - Action for Solidarity, Environment, Equality & Diversity - startte afgelopen zomer met een landelijke campagne rond lokaal voedsel. In navolging van de succesvolle Voedselteams in Belgie, wil A SEED ook in Nederland impulsen geven voor lokale voedselproductie- en distributienetwerken - via de VersVoko.
Het VersVoko-project kan nieuwe en al bestaande lokale initiatieven, waaronder ook Transition Town-groepen, ondersteunen bij het opzetten van een VersVoko, bijvoorbeeld door het maken van promotiematerialen, het verzorgen van informatieavonden, het leggen van contacten met lokale boeren, en het faciliteren van uitwisseling van kennis en ervaring tussen groepen.
Op zaterdag 28 augstus was er een soortgelijke informatiedag bij Omslag in Eindhoven. Een uitgebreid verslag van die dag is inmiddels beschikbaar: www.omslag.nl/versvoko2.html
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-16 "We hebben hier de voorbije weken al veel talenten zien ontluiken"
- 2023-03-14 Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
- 2023-03-09 "Onze ambitie is om ieder jaar minder afval te produceren"
- 2023-03-07 Ontstaat in Rhijnauwen hét brood van de toekomst?
- 2023-02-06 PLUS start met verkoop brood van gisteren
- 2023-01-27 Carl Siegert grijpt naast EZK Energy award
- 2023-01-24 Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- 2023-01-11 Bakker Bolhuis bakt geen bio-roggebrood meer vanwege hoge energieprijzen
- 2022-12-23 Terugblik biologische granenmarkt 2022
- 2022-12-22 "Die 15 verschillende 'handjes aan het deeg' maken deze speculaas echt uniek"
- 2022-11-09 "Bevlogen politici zoals Hawre Rahimi zijn in Den Haag nog dun gezaaid"
- 2022-11-02 "Rogge levert niet veel op, maar is wel een mooi gewas voor de grond"
- 2022-10-31 Vernieuwd uniform bio-broodassortiment van Van der Westen organic family bakery
- 2022-10-24 "Wat ze ons nu voorschotelen, is gewoon niet toereikend"
- 2022-10-20 "Had ik dan niet zo energiezuinig moeten zijn?"
- 2022-10-07 PLUS breidt broodassortiment uit met dagverse biologische broden
- 2022-10-05 "De markt voor biologische granen is nog aan het groeien"
- 2022-09-27 Supermarkten schimmig over vers afgebakken broodjes
- 2022-09-21 Nieuw bij BD-Totaal: Grainfields bakmixen
- 2022-09-19 "Als de overheid niets doet, voorzie ik een kaalslag"