Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw vanaf 22 september in Vierakker:

Fotonenboer oogst en levert energie

Fotonenboer, het concept waarbij het agrarisch bedrijf met behulp van een Vanadium Redox Batterij energie uit zonnecellen op kan slaan en op een later moment kan gebruiken. Het melkveebedrijf Borgman-Roeterdink wordt zo zelfvoorzienend voor elektriciteit en kan het overschot aan het net verkopen.

Fotonenboer is bedacht door Courage en InnovatieNetwerk en met financiële steun van de Provincie Gelderland ontwikkeld. De kern van het concept is energieopslag met behulp van een Vanadium Redox Batterij. Het opslaan van energie uit zonnecellen om deze op een zelf te kiezen tijdstip in te zetten of te vermarkten is uniek in Nederland.

Deze batterij met de grootte van een kleine zeecontainer slaat de energie op van zonnepanelen met een totaal vermogen van 50kWp. Hierdoor kan het bedrijf optimaal profiteren van de eigen zonnestroom en wordt de stroomaanvoer via het openbare net tot een minimum beperkt. Maar er kan juist ook voor worden gekozen te laden en ontladen via het net als dat prijstechnisch gunstiger is. De netbeheerder kan zelfs een beroep doen op de batterijcapaciteit. Zo krijgt het zogenoemde ‘smart grid’, invulling in Vierakker.

Op 22 september 2010 wordt om 14.00 uur de installatie met een verrassende openingshandeling officieel in gebruik genomen. Deze dag op het melkveebedrijf Borgman-Roeterdink, staat in het teken van 'Energie van de toekomst'. Hierbij komen de agrarische wereld en de wereld van duurzame energie bij elkaar.

Voorafgaand aan de openingshandeling vindt van 10.00 – 12.15 uur een expertmeeting plaats over de technische aspecten en de kansen en kritische succesfactoren van het concept Fotonenboer.

Daarna volgt vanaf 12.30 het openingsprogramma van het Melkvee Academisch jaar met sprekers, workshops en discussie.

22 september 2010: het melkveebedrijf Borgman-Roeterdink wordt de eerste Fotonenboer van Nederland!
Publicatiedatum: