Instanties trachten recordverkoop in Oostenrijk te verklaren

De Oostenrijkers hebben dit jaar 40 procent meer biologische voeding gekocht dan in het voorgaande jaar. Oostenrijk is nummer een bio-land in Europa. Om dit te blijven vindt jaarlijks in september het Bio-Akrionstage plaats.

Niki Berlakovich, minister van Landbouw zegt dat op ongeveer een vijfde van de landbouwgrond biologisch gewerkt wordt. Het EU-gemiddelde ligt slechts op vier procent. Deze grote verkoopstijging was meer dan welkom, in 2008 en 2009 stagneerde de biologische markt namelijk als gevolg van de economische crisis en de stijgende voedselprijzen. "Door het bredere assortiment koopt bijna de helft van de biologische consumenten meer dan dat zij vijf jaar geleden deden", voegt Berlakovich toe.

Voor Rudi Vierbauch van Bio Austria is deze ontwikkeling vooral op het conto te schrijven van het vertrouwen dat er is in lokale biologische boeren. "Vertrouwen speelt, vooral in tijden als deze, een grote rol." Ook het stijgende gezondheidsbewustzijn zorgt ervoor dat mensen bereid zijn om een hogere prijs voor voedingsmiddelen te betalen.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.