Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bedrijf dat bioproducten uit algen produceert ontvangt investering Unilever

Voedingsconcern Unilever investeert voor een onbekend bedrag in het Amerikaanse Solazyme Inc, een bedrijf uit San Francisco, dat hernieuwbare olie en bioproducten uit microalgen produceert. Unilever hoopt daarmee een groene vervanger te vinden voor de palmolie in voedingsmiddelen, zeep en lotions.

De investering van Unilever is het gevolg van de toenemende druk van milieuactivisten om het gebruik van palmolie te beteugelen, aangezien het oogsten van palmolie heeft bijgedragen aan de ontbossing. Algenolie kan worden gemaakt zonder bij te dragen aan ontbossing.

Unilever heeft maanden besteed aan het succesvol uitproberen van Solazyme's algenolie in zeep en lotions, maar zegt dat het nog altijd drie tot zeven jaar zal duren voordat het bedrijf algenolie als ingrediƫnt kan uitrollen. Unilever is er echter van overtuigd dat Solazyme de olie kan produceren op de juiste schaal en tegen de juiste prijs.

Unilever is overigens niet de enige investeerder in Solazyme. Ook het Amerikaanse agrofoodconcern Bunge, oliemaatschappij Chevron Technology, de Japanse voedingsingredientenfabrikant San-Ei Gen en Richard Branson, eigenaar van het Virgin-concortium, stapten in.

Bron: FoodHolland 
Publicatiedatum: