Thatchtec met Bodem Resetten op de Westland Tuinbouw Relatiedagen

Op 15 en 16 september kunnen bezoekers tijdens de Westland Tuinbouw Relatiedagen kennis maken met Thatchtec's unieke nieuwe methode voor grondontsmetting. Tussen 2004 en 2009 heeft Thatchtec BV, in samenwerking met de Wageningen UR, deze methode, Bodem Resetten genoemd, ontwikkeld. Met Bodem Resetten kunnen veel bodemziektes bestreden worden, zonder gebruik te maken van chemicaliën of stomen.

De methode bestaat uit het in­brengen van 100% plantaardige Herbie-korrels (of vloeistoffen) in de bodem, gevolgd door het afdekken van de bodem met een folie gedurende 3 tot 4 weken. Vele testen, in het laboratorium maar ook in de praktijk, hebben laten zien dat na deze periode de grond meestal geheel vrij is van nare ziekten veroorzaakt door schadelijke aaltjes (nematoden) en schimmels, zoals de nematoden Pratylenchus penetrans en Meloidogyne chit­woody, -hapla en -incognita en de schimmels Fusarium oxysporum en Verticillium dahliae.

Het systeem is in de praktijk toegepast bij tomaten, paprika, zaadvermeerdering, sla, zomerbloemen, aardbeien en asperges. Bodem Resetten kan zowel in kassen als bij buitenteelten worden toegepast.

Voor het Bodem Resetten zijn er door Thatchtec drie octrooi­aanvragen gedaan, waarvan de eerste inmiddels is verleend. Sinds de introductie in 2009 hebben reeds ruim 20 telers het systeem toegepast.

Meer informatie: Henk Meints, tel: 06-30459779. www.thatchtec.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.