Na de opening van de eerste vestiging in Haarlem op 1 januari 2010 is biologisch friethuis Friethoes nu ook landelijk actief met een mobiele biologische frietkar. Friethoes is een formule waar een portie friet gegeten kan worden die op biologisch verantwoorde wijze is bereid.
De frietwagen, een originele Baeton Melle uit 1980, is van binnen omgebouwd tot moderne mobiele keuken maar heeft van buiten zijn authentieke uiterlijk behouden. De wagen zal te zien zijn op publieksevenementen maar ook op de zakelijke markt komt Friethoes haar bekende biologische frieten bakken.
Friethoes staat ver van de welbekende snackbar. De friet zal, wanneer de oogst het toelaat, gemaakt worden van biologisch geteelde aardappelen. Ze worden op ambachtelijke wijze gewassen, geschild en voorgebakken. Dit voorbakken en het uiteindelijke afbakken gebeurt in en speciale mix van duurzame en natuurlijke oliën. Daarnaast worden de sauzen zelfgemaakt en geproduceerd van biologische ingrediënten. Naast de frieten is het ook mogelijk een biologische snack voorgeschoteld te krijgen.
Bron: Blik op Nieuws.nl

Abonneren
Vacatures
- Financieel Administratief Medewerker
- ICT / Masterdata medewerker
- Medewerker Beleidsuitvoering & Ondersteuning
- Product Manager Glasgroenten
- Jr. Product Manager Glasgroenten
- Teeltspecialist
- Manager Dienstverlening
- (junior/aankomend) Sales Manager
- Teeltspecialist Flower Trials & Home Garden
- Commercieel Directeur
Biologisch friethuis 'Friethoes' nu landelijk met mobiele kar
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-11-20 "Chefs waarderen de frisse smaak en de biologische herkomst"
- 2023-11-14 Negenentwintigste Anne&Max geopend in Nijmegen
- 2023-11-10 Basisschoolleerlingen verrast met biologisch ontbijt
- 2023-11-09 Makro Nederland 'technisch failliet' door megaverlies
- 2023-11-06 Fotoreportage Organic Foodfair ter ere van 30-jarig bestaan BD-Totaal
- 2023-10-31 Naturland promoot biologisch met foodtruck
- 2023-10-27 De Nieuwe Winkel opnieuw uitgeroepen tot beste groentenrestaurant ter wereld
- 2023-10-10 EKO-goud voor SLA Amersfoort
- 2023-10-03 Chef Estée Strooker geeft klassieke gerechten een rode bieten-twist in pop-up Bar Bietstro
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"