
Abonneren
Vacatures
- Creatieve Brand & Content Manager
- Assistent Bedrijfsleider
- Retail Key Account Manager
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
Top 5 - gisteren
- Libelle Legt Uit: wat is duurzamer, een biologische komkommer in plastic of een niet-biologische komkommer zonder?
- Gerrit-Jan Roza 45 jaar
- NOS-weerpresentator Gerrit Hiemstra geeft 13 april praktische avondklas over weer en klimaat
- Bio-tulpenboeket compleet met bollen betekent aftrap versseizoen
- Melkprijs Eko-Holland daalt met €1,00 in april
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Nijmeegse zorg kiest voor vers van het land
Initiatief komt van Oregional, de eerste agrarische gebiedscoöperatie in Nederland, in de streek rondom Nijmegen. Gebiedscoöperatie Oregional is de eerste die op deze manier de krachten van boeren weet te bundelen in een duurzaam samenwerkingsverband. Oregional biedt boeren een alternatief voor de reguliere afzetkanalen waar concurrentie, prijsdruk en volumes de hoofdrol spelen. Boeren die kiezen voor Oregional vinden het belangrijk om zich te kunnen richten op kwaliteit, onderscheidende, smaakvolle producten en een bewuste manier van omgaan met grond, planten en dieren.
Vorig jaar startte de Sint Maartenskliniek met de inkoop van verse producten van Oregional. Inmiddels hebben meer zorginstellingen zich aangesloten, zoals Kalorama, een zorgorganisatie met onder andere twee verpleeghuizen, een verzorgingshuis, een hospice en een centrum voor doofblinden en GGZ Nijmegen, met onder andere de Pompekliniek.
De instellingen kiezen voor vers uit de streek omdat gezond en smakelijk eten beter is voor patiënten en bewoners. Ook voor personeel en bezoekers is het goed om te weten dat bijvoorbeeld fruit, groenten en eieren uit de buurt komen. Bovendien bevestigen de instellingen zo hun band met de regio en met duurzame voedselproductie.
In de Week van de Smaak is er bij de instellingen extra aandacht voor de herkomst van de producten uit de regio, voor de boeren die het eten verbouwen of maken, en voor de smaak van dagverse producten.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA