Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nijmeegse zorg kiest voor vers van het land

Zorginstellingen in Nijmegen kiezen steeds vaker voor producten van boeren uit de directe omgeving. Ze zetten hun cliënten liever een smakelijke, verse maaltijd voor, met eten dat zo van het land komt. Door de korte afstanden en de verbondenheid met de producenten, is het eten supervers, zeer smakelijk en weten de mensen waar en bij wie het vandaan komt. De boeren krijgen eerlijke prijzen en het voedsel maakt relatief weinig kilometers.

Initiatief komt van Oregional, de eerste agrarische gebiedscoöperatie in Nederland, in de streek rondom Nijmegen. Gebiedscoöperatie Oregional is de eerste die op deze manier de krachten van boeren weet te bundelen in een duurzaam samenwerkingsverband. Oregional biedt boeren een alternatief voor de reguliere afzetkanalen waar concurrentie, prijsdruk en volumes de hoofdrol spelen. Boeren die kiezen voor Oregional vinden het belangrijk om zich te kunnen richten op kwaliteit, onderscheidende, smaakvolle producten en een bewuste manier van omgaan met grond, planten en dieren.

Vorig jaar startte de Sint Maartenskliniek met de inkoop van verse producten van Oregional. Inmiddels hebben meer zorginstellingen zich aangesloten, zoals Kalorama, een zorgorganisatie met onder andere twee verpleeghuizen, een verzorgingshuis, een hospice en een centrum voor doofblinden en GGZ Nijmegen, met onder andere de Pompekliniek.

De instellingen kiezen voor vers uit de streek omdat gezond en smakelijk eten beter is voor patiënten en bewoners. Ook voor personeel en bezoekers is het goed om te weten dat bijvoorbeeld fruit, groenten en eieren uit de buurt komen. Bovendien bevestigen de instellingen zo hun band met de regio en met duurzame voedselproductie.

In de Week van de Smaak is er bij de instellingen extra aandacht voor de herkomst van de producten uit de regio, voor de boeren die het eten verbouwen of maken, en voor de smaak van dagverse producten.

Publicatiedatum: