Midas Dekkers spreekt op openingsavond

Tweede debatreeks over 'De toekomst van de landbouw en ons voedsel'

Wegens grote belangstelling voor de eerste reeks start vanaf 20 september een tweede debatreeks over 'De toekomst van de landbouw en ons voedsel'. Deze serie richt zich op 'De prijs van ons voedsel'. Wat betalen we voor ons voedsel in termen van geld, gezondheid, milieu, landschap en biodiversiteit? Centraal staan de dilemma's tussen economische groei en duurzaamheid.

Het Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) en De Rode Hoed nodigen burgers en professionals uit om deel te nemen aan deze unieke 7-delige debatreeks met inleidingen van vooraanstaande denkers uit de landbouw en de voedselketen. De debatten staan onder leiding van Felix Rottenberg.

De reeks is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Proeftuin Amsterdam en Triodos Foundation.

De opening is op maandagavond 20 september tijdens de Week van de Smaak en heeft als thema 'De Hollandse maaltijd: vroeger, nu en straks' met o.a. bijdragen van:
  • de Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest
  • auteur van sociaal-culturele boeken over voedsel, Linda Roodenburg
  • bioloog, schrijver en columnist Midas Dekkers.
Op 16 december wordt de reeks afgerond met een debat over 'De regievraag om te komen tot een gezond en duurzaam voedselaanbod' met onder andere de nieuwe minister verantwoordelijk voor landbouw, de voorzitter van de landbouworganisatie ZLTO, Hans Huijbers, Marc Jansen van het Centraal Bureau Levensmiddelen namens de supermarkten en Volkskrant journalist Marc van Dinther die voor zijn nieuwste boek 'Ons Eten' onze maaltijden tot de bronnen heeft gevolgd.

Sprekers op de andere debatavonden zijn o.a. Roel Coutinho van het RIVM over voedselproductie en volksgezondheid, Vandana Shiva, filosofe en milieuactiviste uit India over het gevecht om de voedselgenen en hoogleraar voedingsleer Jaap Seidell over interventies voor gezonde voedselpatronen. Ook voortrekkers uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties zullen bijdragen leveren.

Topkok Eric van Veluwen zorgt elke debatavond voor een toelichting op enkele gratis hapjes passend bij het thema. Voor alle informatie over data en het programma: www.rodehoed.nl

Organisatie: Stichting Centrum voor Landbouw en Milieu en Ecominds i.s.m. De Rode Hoed.

Mediapartners: De Volkskrant en Foodlog.nl
Kaarten à 10 euro via www.rodehoed.nl
Passe-partouts à 45 euro - Beide inclusief koffie en hapjes
Voor vragen over het programma kunt u terecht bij Bert van Ruitenbeek
b.van.ruitenbeek@ecominds.nl of 06-20731016
Plaats: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam
Aanvang: 19:30 uur (let op: dat is een half uur eerder dan vorig jaar!). Zaal open 19:00 uur.

Slot: 21:30 uur einde discussie, gevolgd door borrel met gratis snacks.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.