Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cateraar voorziet Weense kinderen van biologische maaltijden

Een groot deel van het voedsel dat kinderen op de kleuterschool in Wenen eten is biologisch. "Sinds het begin van het schooljaar 2005/2006 is het voor de kinderen mogelijk om een lunch te kopen die voor 30 procent uit biologische producten bestaat", zegt Christian Oxonitsch van 'Wiener Stadtrates'. "Dit is in 2007 gestegen tot 40 procent. Zelfs in kleuterklassen worden inspanningen geleverd om biologische voeding te promoten."



"De catering van het kinderdagverblijf moet voor ten minste 50 procent uit bio-producten staan", zegt Sabine Cizek, woordvoerster van Wiener Magistrats. "In 2009 bereikte het aandeel biologische melk zelfs 93 procent, ook groenten en vlees was veelal in biologische vorm verkrijgbaar. In totaal eten per dag in Wenen zo'n 30.000 kinderen menu's die voornamelijk bestaan uit biologische en veelal lokale ingrediënten. Wiener Großcaterer Kulinarik is verantwoordelijk voor de bereiding ervan.