Zelfde prijs als reguliere soepen
Maggi introduceert volledig biologisch portfolio soepen en bouillons
Waar Nestlé Professional eerder al een biologische Italiaanse Tomatensoep met natuurlijke ingrediënten in de markt zette, introduceert ze deze maand onder de merknaam MAGGI een volledig biologisch portfolio soepen en bouillons. "Dit omvat zeven biologische soepvarianten, waaronder twee basisvarianten: tomaten en witte crème", vertelt Product Manager Hanneke Reijs. "Daarnaast zijn er vijf kant-en-klare biologische soepen: aspergesoep, paddenstoelensoep, gebonden groentesoep, uiensoep en kippensoep."
Het belang dat Nestlé hecht aan gezonde voeding was voor Nestlé Professional aanleiding voor de introductie van het biologische portfolio. In combinatie met de groeiende vraag naar duurzame producten vanuit instellingen én catering werden daarom de MAGGI Biologisch soepen en bouillons gecreëerd. "Wij verwachten dat biologisch bij elke zorginstelling op het plan staat voor de komende jaren", stelt Reijs. Zo zijn cateraars bij overheidsinstellingen nu al verplicht minimaal 40 procent duurzaam in te kopen. MAGGI Biologisch voert het Europees biologisch keurmerk en voldoet hiermee het aan de richtlijnen voor duurzame inkoop.
Het biologisch portfolio van Nestlé is sinds begin deze maand verkrijgbaar. "Naast de producten zelf willen we ook verhelderen waar biologisch voor staat", zegt Reijs. "De bouillons en soepen zijn samengesteld uit natuurlijke ingrediënten en deze zijn op natuurlijke wijze geteeld, zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. Daarnaast hebben alle producten een Europees biologisch keurmerk, dat je alleen mag voeren als een product minimaal 95 procent biologische grondstoffen bevat."
De biologische soepen van MAGGI hebben dezelfde prijs als de reguliere soepen van MAGGI , vervolgt Reijs. "We hebben ernaar gestreefd het hele portfolio prijstechnisch in lijn te laten zijn met onze huidige soepen, omdat we weten dat instellingen vaak met beperkte budgetten werken en we biologisch ook betaalbaar willen houden."
Bron: Foodspecial Gastvrije zorg