Veel biologische eierenproducenten actief in Vermont

Volgens NOFA-Vermont zijn in de Amerikaanse regio in totaal 35 bedrijven die gecertificeerde biologische eieren produceren. "In Vermont is het zo dat mensen die gewassen verbouwen, ook vaak kippen hebben", zegt Cheryl Cesario, lid van de certificatiestaf van 'Vermont Organic Farmers. "Ze houden vaak kippen in combinatie met een andere vorm van productie. De grootte varieert tussen de 20 en 30 legkippen tot 500", zegt ze.


Kippen in de wei van Jericho Settlers Farm

Voor de biologische certificering is het cruciaal dat de kippen biologische diervoeder en graan krijgen en toegang tot het buitenleven hebben. "Omdat we te maken hebben met een productie op relatief kleine schaal, zien we vaak veel kippen rondlopen op het gras."


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven