Bart Boon vertelt over bestaan als biologische kalverenhouder
Bio-kalveren mogen weer kalf zijn bij Eco Fields
Op biologische bedrijven komen minder stofwisselingsziektes voor. Betere been- en klauwgezondheid door meer weidegang en potstallen. Potstallen en weides bieden meer mogelijkheden tot rusten en liggen, wat zeer gunstig is voor de groei van het kalf. De kalveren zijn hierdoor gezonder waardoor geneesmiddelen niet of nauwelijks nodig zijn. Door natuurlijke voeding zoals grassen, maïs, gerst en erwten, geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, wordt het kalfsvlees mooi rosé van kleur. Biologisch vlees kan nooit blank zijn. De fijn gemarmerde structuur en malsheid komen zo goed tot zijn recht. Zo proef je de vrijheid! Op deze nieuwe manier en met onze smaakvolle en eerlijke producten willen wij stad en platteland dichter bij elkaar brengen. Eco Fields heeft een duurzame bedrijfsvoering, met respect voor dier en milieu.
"Ik zag het niet meer zitten", zegt Boon simpel. Het ging hem vooral om de kromme manier van werken. "We geven die kalveren voer met zo min mogelijk ijzer, om het vlees maar blank te houden. Maar ijzer, dat is weerstand, dat weet iedereen. En tegelijkertijd stoppen we ze vol met antibiotica omdat ze alsmaar ziek zijn. Dat wilde ik niet meer."
Bekijk en beluister hier het interview met Bart Boon.
Klik hier voor de website van Eco Fields.
Bron: Stichtingmilieunet, Eco Fields