Bart Boon vertelt waarom hij biologisch kalverenhouder is. Biologische kalveren mogen weer kalf zijn. Doordat de kalveren dagelijks naar buiten gaan hebben ze meer vrijheid. Ze hebben ook meer rust en ruimte in de potstal. Bij een potstal moet u denken aan een groot bed van stro waarop het kalf kan liggen. Hierdoor is minder competitie onderling, wat het welzijn sterk bevordert.
Op biologische bedrijven komen minder stofwisselingsziektes voor. Betere been- en klauwgezondheid door meer weidegang en potstallen. Potstallen en weides bieden meer mogelijkheden tot rusten en liggen, wat zeer gunstig is voor de groei van het kalf. De kalveren zijn hierdoor gezonder waardoor geneesmiddelen niet of nauwelijks nodig zijn. Door natuurlijke voeding zoals grassen, maïs, gerst en erwten, geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, wordt het kalfsvlees mooi rosé van kleur. Biologisch vlees kan nooit blank zijn. De fijn gemarmerde structuur en malsheid komen zo goed tot zijn recht. Zo proef je de vrijheid! Op deze nieuwe manier en met onze smaakvolle en eerlijke producten willen wij stad en platteland dichter bij elkaar brengen. Eco Fields heeft een duurzame bedrijfsvoering, met respect voor dier en milieu.
"Ik zag het niet meer zitten", zegt Boon simpel. Het ging hem vooral om de kromme manier van werken. "We geven die kalveren voer met zo min mogelijk ijzer, om het vlees maar blank te houden. Maar ijzer, dat is weerstand, dat weet iedereen. En tegelijkertijd stoppen we ze vol met antibiotica omdat ze alsmaar ziek zijn. Dat wilde ik niet meer."
Bekijk en beluister hier het interview met Bart Boon.
Klik hier voor de website van Eco Fields.
Bron: Stichtingmilieunet, Eco Fields

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Is lupine het gouden boontje van Nederlandse bodem?
- "Totaalassortiment aanbieden is een uitdagende maar ook zeer passende stap"
- Agrifirm start pilots rondom regeneratieve landbouw
- Regering moet onderzoek doen naar nutriënten uit menselijke mest
- De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
Bart Boon vertelt over bestaan als biologische kalverenhouder
Bio-kalveren mogen weer kalf zijn bij Eco Fields
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-18 Nieuw handboek geeft maatregelen voor diergezondheid en milieu in de biologische varkenshouderij
- 2022-05-17 Maatschap Boerrigter Bio wint Agroscoopbokaal Biologisch
- 2022-05-16 Eerste Belgische varkens geleverd aan De Groene Weg
- 2022-05-11 Tweede Kamer stemt tegen motie over vleestaks
- 2022-04-29 Zo worden stierkalfjes grootgebracht
- 2022-04-19 De Groene Weg in de prijzen met commercial
- 2022-03-31 Kiest u voor gefermenteerd voer voor uw varkens?
- 2022-03-23 "We kunnen het schaarse graan beter aan mensen geven dan aan dieren in de bio-industrie"
- 2022-03-18 Bio-varkenshouders koude vriescel van -40 graden in
- 2022-03-18 BioForum wil nood aan microslachthuizen in kaart brengen
- 2022-03-17 Boeren met Jersey koeien, kalfjes en stierkalveren wisselen ervaringen uit
- 2022-03-09 Biologische varkens in het Jeugdjournaal
- 2022-03-08 Eco Fields wordt Farm Fields
- 2022-03-04 Van 900 naar 1300 biologische vleesvarkens met nieuwe stal
- 2022-02-25 Vlaanderen: Welke impact heeft het PAS-akkoord op de biosector?
- 2022-02-23 TAPP Coalitie blij met steun Rabobank voor eerlijke vleesprijs
- 2022-02-07 "Het eerste volledige jaar dat we biologisch zijn"
- 2022-02-03 "Prijs van vlees zou vanwege milieu-impact 20 tot 60% hoger moeten zijn"
- 2022-01-28 "We willen geen vlees weggooien, daar heeft het dier niet voor geleefd"
- 2022-01-21 Oostenrijk: Veel vraag naar biologisch varkensvlees