Bart Boon vertelt waarom hij biologisch kalverenhouder is. Biologische kalveren mogen weer kalf zijn. Doordat de kalveren dagelijks naar buiten gaan hebben ze meer vrijheid. Ze hebben ook meer rust en ruimte in de potstal. Bij een potstal moet u denken aan een groot bed van stro waarop het kalf kan liggen. Hierdoor is minder competitie onderling, wat het welzijn sterk bevordert.
Op biologische bedrijven komen minder stofwisselingsziektes voor. Betere been- en klauwgezondheid door meer weidegang en potstallen. Potstallen en weides bieden meer mogelijkheden tot rusten en liggen, wat zeer gunstig is voor de groei van het kalf. De kalveren zijn hierdoor gezonder waardoor geneesmiddelen niet of nauwelijks nodig zijn. Door natuurlijke voeding zoals grassen, maïs, gerst en erwten, geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, wordt het kalfsvlees mooi rosé van kleur. Biologisch vlees kan nooit blank zijn. De fijn gemarmerde structuur en malsheid komen zo goed tot zijn recht. Zo proef je de vrijheid! Op deze nieuwe manier en met onze smaakvolle en eerlijke producten willen wij stad en platteland dichter bij elkaar brengen. Eco Fields heeft een duurzame bedrijfsvoering, met respect voor dier en milieu.
"Ik zag het niet meer zitten", zegt Boon simpel. Het ging hem vooral om de kromme manier van werken. "We geven die kalveren voer met zo min mogelijk ijzer, om het vlees maar blank te houden. Maar ijzer, dat is weerstand, dat weet iedereen. En tegelijkertijd stoppen we ze vol met antibiotica omdat ze alsmaar ziek zijn. Dat wilde ik niet meer."
Bekijk en beluister hier het interview met Bart Boon.
Klik hier voor de website van Eco Fields.
Bron: Stichtingmilieunet, Eco Fields
Bart Boon vertelt over bestaan als biologische kalverenhouder
Bio-kalveren mogen weer kalf zijn bij Eco Fields
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-12-08 Versoepeling van eisen voor Zweedse bio-varkenshouderij
- 2023-12-07 Nog niet alle supermarkten hebben kip zonder keurmerk uitgefaseerd
- 2023-12-01 Positieve resultaten voor slagersformule De Groene Weg
- 2023-11-30 GeluksVogeldag met thema dubbeldoel kippen
- 2023-11-30 Nudgingcampagne met biologisch vlees en vleeswaren gaande in AH-schappen
- 2023-11-23 Johan Walvoort vertelt op lokale radio over omschakeling naar biologisch
- 2023-11-21 Ammoniakemissie reductie bij varkens - vijf biologische bedrijven in beeld
- 2023-11-17 Minister Adema bezoekt biologisch varkenshouder
- 2023-11-15 QA manager Yarrah neemt modderbad
- 2023-11-08 "Meer dan de helft van de Europeanen vermindert vleesconsumptie"
- 2023-11-07 Vriesvers concept geïntroduceerd bij Ekoplaza Den Bosch
- 2023-11-06 Nieuw: nationale dierlijke database 'OrganicXLivestock'
- 2023-10-16 Eerste geval van blauwtong serotype 3 in Duitsland bevestigd
- 2023-10-11 “We willen vleesminnend Nederland helpen om voor duurzaam vlees te kiezen”
- 2023-10-09 Vleesnota 2023: vleesconsumptie is verder gedaald in 2022
- 2023-10-09 Veel te beleven tijdens de eerste Goed Verhaal Dag op bio-boerderijen in Vaassen, Buren en Zoeterwoude