Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bart Boon vertelt over bestaan als biologische kalverenhouder

Bio-kalveren mogen weer kalf zijn bij Eco Fields

Bart Boon vertelt waarom hij biologisch kalverenhouder is. Biologische kalveren mogen weer kalf zijn. Doordat de kalveren dagelijks naar buiten gaan hebben ze meer vrijheid. Ze hebben ook meer rust en ruimte in de potstal. Bij een potstal moet u denken aan een groot bed van stro waarop het kalf kan liggen. Hierdoor is minder competitie onderling, wat het welzijn sterk bevordert.

Op biologische bedrijven komen minder stofwisselingsziektes voor. Betere been- en klauwgezondheid door meer weidegang en potstallen. Potstallen en weides bieden meer mogelijkheden tot rusten en liggen, wat zeer gunstig is voor de groei van het kalf. De kalveren zijn hierdoor gezonder waardoor geneesmiddelen niet of nauwelijks nodig zijn. Door natuurlijke voeding zoals grassen, maïs, gerst en erwten, geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, wordt het kalfsvlees mooi rosé van kleur. Biologisch vlees kan nooit blank zijn. De fijn gemarmerde structuur en malsheid komen zo goed tot zijn recht. Zo proef je de vrijheid! Op deze nieuwe manier en met onze smaakvolle en eerlijke producten willen wij stad en platteland dichter bij elkaar brengen. Eco Fields heeft een duurzame bedrijfsvoering, met respect voor dier en milieu.

"Ik zag het niet meer zitten", zegt Boon simpel. Het ging hem vooral om de kromme manier van werken. "We geven die kalveren voer met zo min mogelijk ijzer, om het vlees maar blank te houden. Maar ijzer, dat is weerstand, dat weet iedereen. En tegelijkertijd stoppen we ze vol met antibiotica omdat ze alsmaar ziek zijn. Dat wilde ik niet meer."


Bekijk en beluister hier het interview met Bart Boon.



Klik hier voor de website van Eco Fields.

Bron: Stichtingmilieunet, Eco Fields
Publicatiedatum: