Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Welzijn dieren belangrijk punt op 'verbeteragenda 2010'

In 2010 is een actueel en bruikbaar overzicht van de welzijnsprestaties van de biologische veehouderijsectoren opgeleverd. Per deelsector is een aantal bewezen betere prestaties ten opzichte van gangbare veehouderij geconstateerd, maar er zijn daarnaast nog aspecten die aandacht en verbetering behoeven. Deze aspecten zijn opgenomen in een 'verbeteragenda 2010'. In een kamerbrief heeft minister Gerda Verburg een reactie op het rapport gegeven.

Zij schrijft in een kamerbrief: "De biologische veehouderij laat met het rapport zien dat zij maatschappelijk verantwoord onderneemt. Ze houdt zichzelf een spiegel voor, is transparant over datgene wat goed gaat en wat verbetering behoeft en reageert met een vernieuwde verbeteragenda". De minister heeft haar steun toegezegd op deze agenda en verwacht over vijf jaar een nieuwe update te ontvangen. Hieruit moet blijken dat naast groei en verbetering ook de samenwerking met de gangbare sector tot bloei is gekomen.

Contact informatie: Marko Ruis, Wageningen UR Livestock Research

Bron: BioKennis

Publicatiedatum: