"Merendeel essentiële oliën is Eko"

Zoveel mogelijk bio-producten in assortiment Chi International

Tholen - Chi International in Breda ontwikkelt en verkoopt gezondheids- en verzorgende producten. "We willen zoveel mogelijk bio-producten in ons assortiment. In ons werkgebied zijn wij hierin nu koploper. Is een essentiële olie Eko, dan hebben wij die. Ook de vette plantoliën zijn voor een groot deel biologisch. Cruciaal is wel dat de producten van goede kwaliteit zijn", vertelt Angela van den Broek, werkzaam op de marketing en media-afdeling bij Chi. Voldoet het niet aan onze kwaliteitsnormen, dan komt het niet in het assortiment. Onder meer schoonheidsspecialisten, detailhandel en consumenten behoren tot de klanten van Chi International.
 
Een persoonlijke favoriet van directeur Ton Beljon is de Biologisch Spirulina lijn van Chi. "Mijn baas is heel erg gek op dit product, het is echt zijn ding", vertelt Angela terwijl ze de producten laat zien. "Hierover krijgen we erg veel positieve reacties. Spirulina-tabletten en capsules worden ook onder eigen merken in drogisterijen verkocht, wel is dit het enige soort dat echt volledig biologisch is", aldus Angela. Spirulina is onder meer bevorderend voor de weerstand en energie, ondersteunt het herstellende vermogen van de huid en bevordert de opname van mineralen en vitamines.


 
"Een ander leuk product is Chi Tea Tree, een pure essentiële olie met Eko-keurmerk. Tea Tree betekende eigenlijk de doorbraak van het bedrijf in de jaren negentig. Het product kan voor heel veel doeleinden gebruikt worden, kalknagels, schimmelinfecties, keelpijn en ga zo maar door. Ook prikt het niet." Diverse aromatherapeuten werken al een aantal jaar erg succesvol met deze olie. "Het is afkomstig uit Australië en wordt al heel lang gebruikt door de Aboriginals."

Chi ontwikkelt zelf ook producten. "Wanneer we een half uurtje bij elkaar gaan zitten, hebben we zo weer tientallen nieuwe producten bedacht. Dan moeten we uitkijken dat we niet doorslaan, want die onuitputtelijke mogelijkheden van productontwikkeling is natuurlijk een pluspunt, maar kan ook een valkuil zijn", legt Angela uit.


 
In het pand worden ook opleidingen in aromatherapie gegeven, in de ruimte daarnaast bevindt zich een kleine groothandelswinkel met alle producten. "Niet alle oliën die we hebben zijn biologisch. Dit heeft verschillende redenen. Soms is een biologische olie commercieel gezien onbetaalbaar. Zo zou een huidverzorgingsproduct met biologische jojoba-olie een stuk duurder zijn dan met een niet-biologische olie, terwijl de huidverzorgende kwaliteiten van biologische jojoba niet beter zijn dan die van niet-biologische jojoba."

Ook is het zo dat de kleinere boeren niet altijd Eko-gecertificeerd zijn, dit heeft volgens Angela te maken met de kosten die hiermee gemoeid zijn, waardoor het voor sommige producten niet haalbaar is. "Biologisch betekent niet per definitie dat het beter is. We hebben ook wel eens een biologische olie niet opgenomen in ons assortiment omdat die niet aan onze kwaliteitsnormen voldeed. Wel adviseren we biologische gecertificeerde oliën voor inwendig gebruik, omdat de Eko-certificering daar juist voor bedoeld is."


 
De webshop van Chi International, die vernieuwd gaat worden, richt zich voornamelijk op professionals. De producten zijn onder meer bij De Tuinen te vinden en in reformwinkels. "Ook de zorg behoort tot onze klanten. Zo kan een herinnering aan een geur mensen terugbrengen naar het verleden." De webshop biedt voor de consument wel een uitkomst wanneer zij op zoek zijn naar heel specifieke oliën die niet in de winkel te verkrijgen zijn. Ook is de drempel volgens Angela wat lager, "Professionals zijn soms wat sneller bereid om iets op de site te bestellen of op de site rond te kijken", legt ze uit.
 
De band met leveranciers en klanten is erg belangrijk voor Chi International. "Op de BioFach ontmoeten we jaarlijks de leveranciers. De sterke band met de klanten blijkt uit de open dag die door veel vaste klanten wordt bezocht. Men krijgt dan de kans om alles te bekijken", vertelt Angela. Ook de Rozenreis naar Bulgarije is een hoogtepunt. "Een select gezelschap met onder meer aromatherapeuten gaan dan op bezoek bij een rozenplantage in Bulgarije waar rozenolie gemaakt wordt. Het absolute hoogtepunt is de ochtendpluk in de dauw. Dit geeft alle deelnemers een overweldigend gevoel." Begin juni 2011 zal de volgende rozenreis plaatsvinden.Voor meer informatie:

Angela van den Broek
Chi International
Postbus 6806
4802 HV Breda
076 5719199
www.Chi.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven