Inventarisatie PT: Aanbod bio-agf in supermarktschappen beperkt

Het aanbod van biologisch geteelde groenten en fruit in het schap is beperkt. Bij verscheidene formules zijn op beperkte schaal biologische vruchtgroenten verkrijgbaar. De prijs ligt over het algemeen op een hoger niveau dan die van het gangbaar geteelde product. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Productschap Tuinbouw. In juni 2010 zijn diverse supermarkten bezocht om een impressie te geven van het assortiment en de manier waarop groenten en fruit gepresenteerd wordt.

Tomaten en snackgroenten

Zo valt op dat het aantal soorten tomaten bij veel formules groot is. Bij diverse formules zijn 10 tot 15 soorten tomaten verkrijgbaar. Snackgroenten hebben in de afgelopen jaren duidelijk aan populariteit gewonnen. Veel geziene producten zijn snacktomaten, snackkomkommers en snackpaprika's.

Meer landelijke acties

Bij veel formules wordt scherp ingezet op acties. Het aantal landelijke acties met verse groenten en fruit is in de eerste helft van 2010 duidelijk toegenomen. Zo zijn er in het eerste halfjaar van 2010 16 procent meer landelijke aanbiedingen met verse groenten en fruit geweest dan een jaar terug.

Seizoensproducten in de schijnwerpers

Seizoensproducten zoals asperge en aardbei krijgen in juni volop aandacht in het winkelschap. De ene formule besteedt wel meer aandacht aan seizoensproducten dan de andere. Hierbij zijn er combinatieacties te zien van aardbei met slagroom en beschuit en asperges met wijn en saus.

Het rapport Retailtour Nederland Groenten en Fruit (PT 2010-53) is voor sectorgenoten, via MijnPT, gratis te downloaden, of aan te vragen bij John Claassen via telefoonnummer 079 - 34 70 633 of per e-mail j.claassen@tuinbouw.nl.

Bron: Productschap Tuinbouw, FoodHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven