Onderzoekers: biologische aardbeien voedzamer en beter voor de bodem

Amerikaanse onderzoekers geven biologische aardbeien goede cijfers: uit een vergelijking van conventionele en biologisch geteelde vruchten bleek dat de bodem gezonder was bij de biologische teelt. Ook bleek dat een van de biologische aardbeienrassen ook nog eens zoeter was en beter smaakte dan de conventioneel geteelde rassen. Bij twee andere variëteiten was dit overigens niet het geval.

Het onderzoeksteam, onder leiding van John Reganold van de Washington State University onderzocht de aardbeien op 26 velden in Californië. Ongeveer vijf procent van de aardbeien die daar geteeld worden zijn biologisch. Op de helft van de onderzochte velden werd biologisch geteeld, op de andere helft conventioneel.

Volgens het team blijven de bio-aardbeien ook langer vers, maar waren ze wel veel kleiner. Ook bevatten ze meer antioxidanten, maar juist minder kalium. Verder is de bodem van het land bekeken, in de biologische bodem werd meer koolstof en stikstof gevonden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.