Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Shimon Steinberg is de man die spinnen verkoopt voor aardbeien

Bio-Bee uit Israël succesvol in biologische gewasbeschermingsmiddelen

Dr Shimon Steinberg is in Israël werkzaam bij Bio-Bee. Dit bedrijf doet er alles aan om het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen te minimaliseren. Hij is vooral erg blij met de 'roofmijt', dit is een 'heel knappe oranje spin' en een zeer efficiënte vijand voor spinmijt, een verwoestende agrarische plaag. "Sinds 1990 is zestig procent van de Californische aardbeien sinds 1990 behandeld met deze roofmijt", vertelt hij trots.



Bio-Bee voorziet in nuttige insecten en mijten voor de biologische bestrijding van plagen. Ook leveren ze hommels voor natuurlijke bestuiving en steriele fruitvliegmannetjes om deze plaag in fruitbomen te voorkomen. "Wat wij doen is de massa-productie van natuurlijke vijanden, dit gebeurt op ongeveer 30.000 vierkante meter in state-of-the-art kassen. In de kassen zijn de omstandigheden optimaal om te reproduceren."

In Israël alleen al hebben Bio-Bee producten de paprikatelers geholpen om het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen met 75 procent te verminderen. In de toekomst wil Shimon nog meer betrouwbare en goede insecten te vinden die zij in grote hoeveelheden kunnen 'produceren'. Ook wil hij de telers meer bewust maken van de mogelijkheden. Toen Shimon bij Bio-Bee begon, in 1988, werkten er 12 medewerkers, nu zijn dit er 150.