Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologisch wijn zonder toegevoegd sulfiet bij PLUS

Onder de naam 'Running Duck' heeft PLUS recentelijk een wijn zonder toegevoegd sulfiet in het assortiment opgenomen. De wijn is biologisch en draagt het Fairtrade label.

De Zuid-Afrikaanse Shiraz is gemaakt door Stellar Organics, een biologische wijnbouwer die geen sulfiet aan de producten toevoegt. Sulfiet wordt doorgaans extra toegevoegd door de wijnmaker omdat het de wijn beschermt tegen oxidatie en de groei van bacteriƫn. Door een bijzondere nadruk te leggen op hygiƫnisch werken en de wijn tijdens het proces niet of nauwelijks met zuurstof in aanraking te laten komen, is er geen extra sulfiet nodig.

Bron: Levensmiddelenkrant
Publicatiedatum: