Biostijging inspireert bedrijven in Bremen

Nergens in Duitsland is het bio-areaal zo sterk gestegen als in Bremen. Wie had dat gedacht? Uitgerekend de zogenaamd meest dichtbevolkte stad van Duitsland is marktleider in het aantal biologische boeren. Dit blijkt uit nieuwe statistieken van de deelstaatregering van Saksen. De afgelopen twee jaar is het biologische gebied in Bremen met 20,9 procent naar 665 hectare gegroeid. Sachsen komt met 18,2 procent op de tweede plaats.

Anja en Friedhelm Schumacher (42 en 51 jaar) uit Borgfeld werken sinds 2001 op biologische wijze. "Op onze velden zijn geen bestrijdingmiddelen te vinden en onze koeien krijgen alleen biologisch voer. Ook blijven de kalveren van de 45 koeien bij de koeien. We hebben gelukkige koeien, waardoor de smaak extra goed is." Het bedrijf heeft recent de weidegrond uitgebreid naar 70 hectare.

Ook maakt bio boeren creatiever. Kaemena Bernhard (53 jaar) uit Blockland heeft bio-ijs ontwikkeld. "Onze zestig melkkoeien produceren 500.000 liter per jaar, waarvan 10.000 liter bestemd is voor de ijsproductie." Je herkent het bedrijf niet meer terug, op de boerderij is zelfs een ijssalon te vinden waar het ijs verkocht wordt. "Wij houden nauw contact met de consument."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven