Abonneren
Vacatures
Biostijging inspireert bedrijven in Bremen
Nergens in Duitsland is het bio-areaal zo sterk gestegen als in Bremen. Wie had dat gedacht? Uitgerekend de zogenaamd meest dichtbevolkte stad van Duitsland is marktleider in het aantal biologische boeren. Dit blijkt uit nieuwe statistieken van de deelstaatregering van Saksen. De afgelopen twee jaar is het biologische gebied in Bremen met 20,9 procent naar 665 hectare gegroeid. Sachsen komt met 18,2 procent op de tweede plaats.
Anja en Friedhelm Schumacher (42 en 51 jaar) uit Borgfeld werken sinds 2001 op biologische wijze. "Op onze velden zijn geen bestrijdingmiddelen te vinden en onze koeien krijgen alleen biologisch voer. Ook blijven de kalveren van de 45 koeien bij de koeien. We hebben gelukkige koeien, waardoor de smaak extra goed is." Het bedrijf heeft recent de weidegrond uitgebreid naar 70 hectare.
Ook maakt bio boeren creatiever. Kaemena Bernhard (53 jaar) uit Blockland heeft bio-ijs ontwikkeld. "Onze zestig melkkoeien produceren 500.000 liter per jaar, waarvan 10.000 liter bestemd is voor de ijsproductie." Je herkent het bedrijf niet meer terug, op de boerderij is zelfs een ijssalon te vinden waar het ijs verkocht wordt. "Wij houden nauw contact met de consument."
Anja en Friedhelm Schumacher (42 en 51 jaar) uit Borgfeld werken sinds 2001 op biologische wijze. "Op onze velden zijn geen bestrijdingmiddelen te vinden en onze koeien krijgen alleen biologisch voer. Ook blijven de kalveren van de 45 koeien bij de koeien. We hebben gelukkige koeien, waardoor de smaak extra goed is." Het bedrijf heeft recent de weidegrond uitgebreid naar 70 hectare.
Ook maakt bio boeren creatiever. Kaemena Bernhard (53 jaar) uit Blockland heeft bio-ijs ontwikkeld. "Onze zestig melkkoeien produceren 500.000 liter per jaar, waarvan 10.000 liter bestemd is voor de ijsproductie." Je herkent het bedrijf niet meer terug, op de boerderij is zelfs een ijssalon te vinden waar het ijs verkocht wordt. "Wij houden nauw contact met de consument."
Publicatiedatum:
Auteur:
Lenneke Pors-Schot
©
BioJournaal.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-29 Ook Anneke Koekoek levert nu Kalf bij koe-melk
- 2023-09-27 Brabantse melkrundveehouders en kalverhouders krijgen anderhalf jaar extra voor verduurzamen stallen
- 2023-09-27 FrieslandCampina-garantieprijs biologische boerderijmelk in oktober met 50 cent omlaag
- 2023-09-26 Vergaderen met uitzicht op biologische schapen
- 2023-09-26 Bio-kaas met 3 sterren Beter Leven keurmerk nu ook voor de speciaalzaken beschikbaar
- 2023-09-19 Berichten over toename 'megastallen' vergelijking appels met peren
- 2023-09-15 Wales riskeert honderden duurzame bedrijven door schrappen steun voor biologische landbouw
- 2023-09-11 Melkveehouderij komt met visie voor de toekomst
- 2023-09-11 "Onze boerderij is een historische voedselplek met focus op de toekomst"
- 2023-09-08 Biologisch melkveebedrijf Van Schriek opent nieuwe potstal met succesvolle open dag
- 2023-09-08 Blije Koe zuivel start succesvolle crowdfunding om transitie naar ethische melkveehouderij door te zetten
- 2023-09-07 Aldi meldt eerste positieve resultaten van project Kruidenrijk Grasland
- 2023-09-06 Melkprijs Eko-Holland blijft ook in september gelijk
- 2023-09-05 Sector wil naar kunstmestvrije melkveehouderij
- 2023-09-04 Melkprijzen Eko-Holland blijven gelijk voor september 2023
- 2023-09-04 Zelfs in geschikt grasland groeien te weinig kievitskuikens op
- 2023-09-01 Primeur: lokaal geproduceerde biologische kaas gelanceerd in Indonesië
- 2023-08-31 Nieuwste roodflora kaas: Antonius Abt
- 2023-08-31 Arla Foods-melkprijs blijft ook in september 2023 ongewijzigd
- 2023-08-30 OpdeHim na koerswijziging verder met slechts 15 koeien