Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CO2-reductie met biologisch voedsel?

Een nieuwe studie uitgevoerd door het Öko-Institut in Freiburg blijkt dat klimaatbewuste en duurzame voeding bij kan dragen aan vermindering van de CO2-uitstoot. Hoewel het volledig overschakelen op biologische voedingsmiddelen gepaard gaat met hoger kosten voor de huishoudens heeft dit volgens de onderzoekers wel positieve effecten op het klimaat. Een toename van de groente- en fruitconsumptie zal leiden tot een daling van de vleesconsumptie. Bij de productie van biologische melkproducten wordt 12 procent minder CO2 uitgestoten dan bij de productie van de conventionele producten.