Californië gaat mogelijk plastic zakken verbieden

Californië zet vaak de trends in Amerika, daarom zullen retailers en andere Amerikaanse staten de uitkomst van een voorgestelde wetgeving om een alle plastic zakken in 2012 te verbieden nauwlettend in de gaten houden. Het wetsvoorstel is reeds in juni goedgekeurd en binnenkort zullen het Senaat en gouverneur Schwarzenegger hier verder over beslissen.

Het verbod zou betekenen dat vanaf 2012 het gebruik van plastic zakken door kruideniers en apotheken verboden wordt, en vanaf 2013 ook voor slijterijen en supermarkten. "Dit wetsvoorstel is de beste kans om de vervuiling door de plastic zakken te elimineren", zegt Bill Magavern, directeur van Sierra Club California. Hij verwacht dat de stemming erg spannend zal worden.

Tegenstanders van het wetsvoorstel pleiten voor de bevordering van recycling als een alternatief voor een volledig verbod. Vanzelfsprekend is ook de kunststofindustrie tegen het voorstel, zij begrijpen de verstrekkende gevolgen die het wetsvoorstel met zich mee kan brengen. Overigens gebruiken veel supermarktketens al geen plastic zakken meer.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.