Diefstallen in verkoopstalletjes in de Lekstreek

Sinds enkele seizoenen is op de lekdijk tussen bergambacht en schoonhoven (lekdijkoost, hoge dijk en lekdijk) een waar koopjesparadijs van streekproducten ontstaan. Verschillende stalletjes langs de kant van de dijk verkopen er hun erf producten, jams, kruiderijen, bloemen, pompoenen en ander lekkers.

Maar het succes van zoveel plezier vergt al gauw zijn tol want deze manier van verkoop vereist heel wat vertrouwen. Voorgaande jaren is er weinig diefstal geweest maar helaas hebben de verkeerde lieden dit walhalla ook ontdekt. Afgelopen zondag is het hele stalletje voor de tweede keer leeggeroofd. De limiet is hiermee volgens de eigenaar bereikt, het verkoopstalletje wordt voor even gesloten.

Niet alleen 'Mengelmoestuin de Heerlijkheid' is de dupe, ook uit een verderop gelegen stalletje met pompoenen is gestolen. Het gaat de eigenaar niet om de centen, maar om het gevoel van teleurstelling. "Wij bieden iets speciaals aan voor weinig geld. Goede biologische producten, onbespoten en met liefde gemaakt. Het heeft ons veel tijd en werk gekost om die te laten groeien of te maken. De prijs die wij daarvoor vragen is niet heel hoog. Helaas zijn er toch mensen die zich niet in kunnen houden en het stalletje leegroven."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven