Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rekenprogramma BIOCount voor Skal-geregistreerde bedrijven beschikbaar

Met ingang van 1 september 2010 is het rekenprogramma BIOcount beschikbaar gekomen voor Skal-geregistreerde bedrijven.

Men kan met dit rekenprogramma de agrarische bedrijfsvoering toetsen aan de biologische regelgeving. Voer daarvoor gegevens over het areaal, gewassen, dieren, bemesting, en dergelijke in. Het programma rekent vervolgens voor een aantal bedrijfsaspecten uit of hiermee aan de regelgeving wordt voldaan. Deze informatie kan afgedrukt worden of opgeslagen op de computer om dit op een later tijdstip opnieuw te bewerken.
 

Voor wie is BIOcount?

BIOcount is bedoeld voor alle Skal-geregistreerde bedrijven. De agrarische bedrijven hebben een extra optie: zij kunnen de laatste, door de inspecteur ingevulde versie van het rekenprogramma ophalen.
 

Hoe moet BIOcount geïnstalleerd worden op de computer?

Hiervoor moet ingelogd worden op www.skal.nl. Onder Mijn Dossier treft men het onderdeel Mijn BIOcount aan. Daarin staat de link waarmee het programma op de computer geïnstalleerd kan worden.
 

Wat is nog niet mogelijk met BIOcount?

De informatie die ingevoerd wordt, wordt nog niet automatisch doorgegeven aan Skal. De wijzigingen, bijvoorbeeld in areaal of diersoort, moeten nog altijd zelf met de daarvoor bestemde formulieren doorgeven worden aan Skal. Deze zijn te vinden op de website. BIOcount is dus een hulpmiddel voor eigen gebruik.
 
Publicatiedatum: