'Mensen kunnen bij ons per stuk inkopen'

Eetbiologisch.nl levert door het hele land in consumentenhoeveelheden

Tholen - De webshop Eetbiologisch.nl is een initiatief van twee studenten die hun krachten hebben gebundeld. De één doet op dit moment werkervaring op bij een natuurwinkel en de ander, je raadt het al, doet dit bij bureau dat onder meer webwinkels ontwikkelt. Een ideale combinatie dus om een biologische webwinkel te starten. "In het begin duurde het wel even voordat het op gang kwam, maar inmiddels komen er gemiddeld vier tot vijf bestellingen per week binnen", vertelt Elvira. De omvang van deze bestellingen varieert. "Sommigen bestellen voor 80/90 euro, terwijl een ander het bij één product houdt. Internetverkoop brengt toch een drempel met zich mee, men wil eerst vaak ervaren hoe het gaat", verklaart Sander.Eet Biologisch bezorgt door het hele land. "De klanten die we tot nu toe gehad hebben liggen toch geconcentreerd rondom Amsterdam en Alkmaar." De studenten gaan de komende tijd meer tijd aan de marketing besteden. "We hebben een beeld van de klantengroep die we willen bereiken, daardoor kunnen we heel gericht gaan folderen." Ze hebben al wat reacties van 'collega's' gehad via de email en verder wat vragen over het feit dat in de shop geen versproducten te vinden zijn. "We leggen dan uit dat deze producten moeilijk te verzenden zijn en dat we daar simpelweg nog te klein voor zijn."De webshop biedt een aantal bijzondere streekproducten aan, waaronder fruitjams en bier uit de regio. "Ook het biologisch afbreekbaar servies dat gemaakt is van palmblad en suikerriet vinden wij erg bijzonder", zegt Sander. Hij vindt het opvallend dat vooral de babyvoeding in grote aantallen wordt besteld. Ook de speciale oliën zijn erg populair. Uniek is dat de webshop landelijk actief is en in consumentenhoeveelheden levert. "Mensen kunnen per stuk inkopen. Binnenkort hopen we ons assortiment nog verder uit te breiden, onder meer met wijn uit de Achterhoek."

Voor de website zelf hadden ze geen certificering nodig. "Zolang je er voor zorgt dat alle producten die je aanbiedt, gecertificeerd zijn, is het goed." De producten worden thuisbezorgd, ook is volgens haar het brede assortiment een belangrijk pluspunt van de webshop. "De producten staan niet bij ons thuis opgeslagen. We hebben samenwerkingsovereenkomsten met leveranciers uit de regio. Zelf inkopen is nog niet aan de orde", besluit Sander.

Klik hier om een kijkje te nemen in de webshop.

Contact:

Elvira en Sander
www.eetbiologisch.nl
info@eetbiologisch.nl
 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.