'Biologisch betekent niet dat het eten veel duurder wordt'

Restaurant OAK beloond met titel ING-starter van de maand

Erny Kley en Caspar Bürgi zijn met hun bedrijf Restaurant OAK in Bentveld ING-starter van de maand augustus geworden. Kley en Bürgi kwamen elkaar toevallig tegen, maar het klikte direct. Beide chefs genoten een klassieke opleiding en delen dezelfde waarden als het gaat om traditie en duurzaamheid in de keuken.

Ze hechten ook groot belang aan personeel met ervaring, dat kennis van zaken heeft en de gasten goed kan adviseren. Daarnaast begrijpen de ondernemers dat een restaurant een belangrijke sociale functie in de buurt kan vervullen.

"Oude technieken verdwijnen", aldus Kley. "De echte Franse bistro zie je bijna nergens meer in Nederland. Dat vinden wij jammer en daarom is deze stijl van koken het startpunt geweest voor OAK."

Duurzaam

"Ook is het voor ons belangrijk dat de producten duurzaam zijn. De producten die wij gebruiken moeten biologisch en eerlijk zijn, van de koffie tot het biologisch afbreekbare afwasmiddel. Dit betekent overigens niet dat het eten veel duurder wordt. Wij leveren de juiste kwaliteit en kennis voor een juiste prijs." Verder hechten de twee ondernemers veel waarde aan streekgebondenheid. Kley: "Waarom zou je iets uit Nieuw-Zeeland importeren als je de lekkerste producten gewoon in Nederland kan vinden."

Sociale functie

Omdat het restaurant een sociale functie vervult, wil OAK ook graag iets terug doen voor de buurt. Vanuit die gedachte is het plan ontstaan om nog dit jaar buurtgenoten met een minimuminkomen uit te nodigen voor een gratis feestmaal. Het moet een jaarlijks festijn worden, waarvoor nu al gesprekken met de gemeente worden gevoerd.

Cursussen

Voor de zomeravonden beschikt OAK over een terras en tuin, maar deze zijn in de winter gesloten. "Dat betekent minder gasten, dus deze leemte willen we vullen met kookcursussen, workshops en proeverijen. Ook hier wordt de buurt bij betrokken. Zo kunnen we onze kennis doorgeven en ook in de wintermaanden een zakcentje bijverdienen."

Bron: Horeca Entree

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.