Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet van bijna de helft van horecabedrijven in tweede kwartaal gedaald

In het tweede kwartaal van 2010 meldt bijna de helft (45 procent) van de horecabedrijven een omzetdaling ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Drie op de tien horecabedrijven melden een omzetstijging.

In de dranken- en restaurantsector is de gemiddelde omzetdaling het sterkst. Hetzelfde geldt voor de middelgrote bedrijven (met een loonsom van 20.000 euro tot 160.000 euro per jaar). Horecabedrijven in het westen (regio 2, buiten de grote steden) melden een grotere omzetdaling dan bedrijven in de overige regio’s van Nederland.

Gemiddelde omzetontwikkeling Nederlandse horeca

In het tweede kwartaal van 2010 is de gemiddelde omzetontwikkeling in de Fastservicesector met 4,0 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Voor de restaurantsector is een daling genoteerd van 4,0 procent.

De economische omstandigheden worden vaak genoemd als reden voor de omzetdaling. Vier op de tien ondernemers in de horeca geven aan dat het aantal gasten in hun bedrijf is afgenomen. Ook is in ruim een derde van de horecabedrijven de gemiddelde besteding per gast afgenomen. De vaste gasten komen in een derde van de bedrijven minder vaak. Drie op de tien horecaondernemers hebben in het tweede kwartaal maatregelen genomen om de bedrijfsvoering te verbeteren. Men heeft voornamelijk bezuinigd op personeel en meer reclame gemaakt.

Klik hier om de volledige Horeca Barometer te lezen.

Bron: Horeca Barometer
Publicatiedatum: