In twee jaar tijd 5,7 procent meer werknemers

Biobranche creëert werkgelegenheid in Duitsland in tijden van crisis

De werkgelegenheid in de biologische sector groeit al jaren, de branche wordt gedomineerd oor kleine en middelgrote ondernemingen en naar schattingen van PresseForum BioBranche zijn er al ongeveer 180.000 werknemers actief in de productie, handel en dienstverlening binnen de branche. De biologische sector levert niet alleen een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkeling, maar is een van de weinige sectoren in Duitsland met een positieve tendens op de arbeidsmarkt.

De biologische sector heeft reeds bewezen ook in tijden van een crisis stabiel te blijven. Ondanks de economische crisis, steeg het aantal werknemers in de biologische sector in twee jaar tijd (tussen 31 december 2007 en 31 december 2009) met 5,7 procent. Het aantal producerende bedrijven steeg in diezelfde periode met ruim 12 procent naar 21.047 bedrijven.

Dr. Felix Prinz (voorzitter van Bund ökologischer Lebensmittelwirtschaft) benadrukt wel dat het belangrijk is om niet te verslappen. "Het is noodzakelijk dat de regering dieper betrokken raakt bij de ontwikkeling van de biologische landbouw.
 


 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.