Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schimmelbestrijdingsmiddel Contans helpt tegen Sclerotinia op paddenstoelen

Het probleem Sclerotinia duikt steeds vaker op omdat er steeds meer Sclerotinia gevoelige gewassen in de teeltrotatie voorkomen. Op percelen met een hoge sclerotiniadruk zijn nu gemakkelijk paddenstoeltjes te vinden die op de sclerotiƫn van de schimmel gegroeid zijn.

De sporen, die in deze paddestoeltjes worden geproduceerd, worden met de wind verspreid en kunnen vooral in deze vochtige periode gemakkelijk verspreiden. Contans is een schimmelbestrijdingsmiddel die de scleroten van Sclerotinia parasiteert waardoor de infectiedruk van Sclerotinia verlaagd wordt.
 
Regelmatige toepassing leidt veelal tot een verminderde aantasting van Sclerotinia in de gevoelige gewassen. Contans kan worden toegepast door het in te werken in de bodem voor het zaaien, planten of oogsten. Het product is toegelaten voor toepassing in zowel de gangbare als de biologische landbouw. Neem voor meer informatie contact op met uw specialist.

Bron: Agrifirm
 
Publicatiedatum: