Nostalgie overheerst bij Oostenrijkse bio-brouwerij Brauerei Kapsreiter

Terug naar de negentiende eeuw, dat gevoel krijg je wanneer je de Oostenrijkse bierbrouwerij 'Brauerei Kapsreiter' binnenstapt, het Stadtbräu-Biobier wordt daar nog op ouderwetse wijze gebrouwen. "Het recept komt uit de achtiende en negentiende eeuw, zelfs voor de industrialisatie", zegt sales manager Franz Haslehner van het bedrijf dat het populaire Stadtbräu-BioBier produceert. "Toen moest men natuurlijk wel zijn toevlucht nemen tot een traditioneel brouwproces, en dat wij nog steeds op deze manier produceren maakt ons bijzonder", benadrukt Haslehner.

De brouwerij werkt samen met biologische boeren uit het gebied, "wij maken zoveel mogelijk gebruik van de binnenlandse kwaliteitsproducten die beschikbaar zijn. Het proces is duur, maar we bereiken een betere smaak en daar gaan we voor."

Het feit dat dit bier voortkomt uit biologisch gecontroleerde teelt is niet nieuw. Het unieke van deze productie ligt in het feit dat de brouwerij geen gebruik maakt van filtreerhulpmiddelen. "Hierdoor blijven waardevolle ingrediënten zoals vitaminen en sporenelementen behouden." Dit geeft het bier volgens hem een unieke en intense smaak.

Wie een glimp van het productieproces wil opvangen, kan een rondleiding in de brouwerij boeken.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.