Andalusië blijft koploper in biologische teelt

Andalusië is koploper op het gebied van biologische teelt in Spanje, met 54,08 procent van het nationale totaal. Het percentage is de afgelopen jaren geleidelijk aan verder toegenomen, net als het aantal verwerkers en handelaren. Op enige afstand van Andalusië bevindt zich Castill-La Mancha, met 15 procent van de oppervlakte.

De oppervlakte in de regio is in 2009 ten opzichte van het voorgaande jaar met 10,55 procent gestegen naar 866.799 hectare en het aantal exploitanten nam met 3,93 procent toe. Van de gecertificeerde bedrijven is het merendeel teler/producent (7937), gevolgd door de verwerkers, met 586. Ook zijn er 95 gecertificeerde handelaren en 16 importeurs actief.

De minister van landbouw, Clara Aguilera, had gevraagd om in het Parlement verslag uit te brengen van de positieve ontwikkeling van de biologische productie. "Dit toont aan dat de telers, handelaren en verwerkers de handen ineen moeten slaan om de sector nog verder te ontwikkelen."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.