Groei biologische landbouw in Duitsland kan nog beter

De Deutsche Naturschutzring (DNR) heeft een beroep gedaan op alle deelstaten en de federale overheid om de biologische landbouw nog meer te stimuleren. Uit een ranglijst van DNR blijkt dat Brandenburg met een oppervlakte-aandeel van 10,5 procent aan de leiding gaat (aandeel biologisch-conventioneel), gevolgd door Hessen met 9,3 procent, Saarland met 8,9 procent en Mecklenburg-Vorpommern met 8,7 procent.

Neder-Saksen loopt hier nog op achter, met een oppervlakte van slechts 2,9 procent, Sleewsijk-Holstein staat er met 3,5 procent niet veel beter voor. "Des te rampzaliger is dat de laatste deelstaat niet wil meewerken aan de promotie van de biologische landbouw", zegt Kornelie Blumenschein van DNR.

Helmut Röscheisen van DNR, voorzitter van de Jury Ökologischer Landbau, wees naar de nationale beperkingen aan de aanbodzijde op de sterk groeiende biologische markt. Een belangrijke oorzaak voor de hoge invoerrechten (bijna 50 procent) is volgens hem de gebrekkige promotie van bio-landbouw in Duitsland.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven