Biologische landbouw in Mecklenburg-Vorpommern blijft groeien

"De biologische landbouw in Mecklenburg-Vorpommern heeft zich in de eerste zes maanden van 2010 positief ontwikkeld", aldus de minister van Landbouw Till Backhaus. "Het aantal kwekerijen is gestegen, de oppervlakte gestagneerd. Ik ben blij met de aanzienlijke stijging van het aantal bedrijven dit jaar. Dit toont aan dat deze regio samen met Brandenburg en Beieren erg belangrijk is voor de Duitse biologische landbouw", aldus Backhaus.

Op 1 juli 2010 waren 1.010 bedrijven in de deelstaat actief in de landbouw- en voedingsmiddelensector. In totaal zijn er 33 bedrijven bijgekomen, goed voor ongeveer 4.500 hectare aan biologisch areaal.

"Het doel van de overheid is om ook in de toekomst de beste voorwaarden te bieden om een positieve ontwikkeling an de gecertificeerde bedrijven in de landbouw- en voedingsmiddelensector in deze regio te stimuleren. Nu wordt 9,1 procent van de landbouwgrond biologisch beheerd, in 2013 moet dit tien procent zijn", besluit de minister.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.