De Stichting Stad en Natuur Stad en de Stadsboerderij breiden de Almeerse boerenmarkt op zaterdag vier keer per jaar uit tot een streekboerenmarkt. De eerste Streekboerenmarkt is op zondag 19 september. Tijdens deze seizoensmarkt die tevens een oogstmarkt is, staat het regionale streekproduct centraal. De markt wordt gehouden op het erf van Stadsboerderij de Kemphaan.
"Bezoekers kunnen op deze dag horen hoe het product geteeld is, zien hoe het wordt klaargemaakt en proeven hoe het smaakt", vertelt Caroline Oort van Stad en Natuur. "Iedereen kan zijn zintuigen laten prikkelen en echt proeven hoe de snijboontjes smaken."
Om het aanbod van streekproducten op streekboerenmarkt te vergroten, is de organisatie op zoek naar regionale (amateur)koks die marktkraamhouder willen zijn. Almeerders die iets bijzonders maken met biologische ingrediënten (chutneys, jam, eigen specialiteiten of hartige taarten) kunnen een kraam inrichten.
"Tijdens de oogstmarkt kunnen bezoekers de boerderij ervaren in de oogsttijd", zegt Oort. Bezoekers kunnen ook de kunst van het zuurkool maken ervaren of het geheim van een goede pompoensoep ontrafelen. Behalve de vaste marktkraamhouders van de wekelijkse boerenmarkt zijn tijdens de streekboerenmarkt ook biologische pizza's te krijgen, crêpes van Almeers graan, Italiaans-Almeerse specialiteiten, zoete broodjes uit Zeewolde.
Bron: Almere Vandaag
Streekgerechten centraal tijdens boerenmarkt
Gezocht: koks in omgeving Almere met voorkeur voor biologisch
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen
- 2021-12-07 Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject
- 2021-11-22 Biobakkerij De Trog opent belevings- en R&D-centrum
- 2021-10-21 Eerste oogst biobaktarwe van Belgisch ketenproject is een succes
- 2021-10-13 "De vanilleflan is misschien wel het populairste taartje"