Gezocht: koks in omgeving Almere met voorkeur voor biologisch
"Bezoekers kunnen op deze dag horen hoe het product geteeld is, zien hoe het wordt klaargemaakt en proeven hoe het smaakt", vertelt Caroline Oort van Stad en Natuur. "Iedereen kan zijn zintuigen laten prikkelen en echt proeven hoe de snijboontjes smaken."
Om het aanbod van streekproducten op streekboerenmarkt te vergroten, is de organisatie op zoek naar regionale (amateur)koks die marktkraamhouder willen zijn. Almeerders die iets bijzonders maken met biologische ingrediënten (chutneys, jam, eigen specialiteiten of hartige taarten) kunnen een kraam inrichten.
"Tijdens de oogstmarkt kunnen bezoekers de boerderij ervaren in de oogsttijd", zegt Oort. Bezoekers kunnen ook de kunst van het zuurkool maken ervaren of het geheim van een goede pompoensoep ontrafelen. Behalve de vaste marktkraamhouders van de wekelijkse boerenmarkt zijn tijdens de streekboerenmarkt ook biologische pizza's te krijgen, crêpes van Almeers graan, Italiaans-Almeerse specialiteiten, zoete broodjes uit Zeewolde.
Bron: Almere Vandaag