Streekgerechten centraal tijdens boerenmarkt

Gezocht: koks in omgeving Almere met voorkeur voor biologisch

De Stichting Stad en Natuur Stad en de Stadsboerderij breiden de Almeerse boerenmarkt op zaterdag vier keer per jaar uit tot een streekboerenmarkt. De eerste Streekboerenmarkt is op zondag 19 september. Tijdens deze seizoensmarkt die tevens een oogstmarkt is, staat het regionale streekproduct centraal. De markt wordt gehouden op het erf van Stadsboerderij de Kemphaan.

"Bezoekers kunnen op deze dag horen hoe het product geteeld is, zien hoe het wordt klaargemaakt en proeven hoe het smaakt", vertelt Caroline Oort van Stad en Natuur. "Iedereen kan zijn zintuigen laten prikkelen en echt proeven hoe de snijboontjes smaken."

Om het aanbod van streekproducten op streekboerenmarkt te vergroten, is de organisatie op zoek naar regionale (amateur)koks die marktkraamhouder willen zijn. Almeerders die iets bijzonders maken met biologische ingrediënten (chutneys, jam, eigen specialiteiten of hartige taarten) kunnen een kraam inrichten.

"Tijdens de oogstmarkt kunnen bezoekers de boerderij ervaren in de oogsttijd", zegt Oort. Bezoekers kunnen ook de kunst van het zuurkool maken ervaren of het geheim van een goede pompoensoep ontrafelen. Behalve de vaste marktkraamhouders van de wekelijkse boerenmarkt zijn tijdens de streekboerenmarkt ook biologische pizza's te krijgen, crêpes van Almeers graan, Italiaans-Almeerse specialiteiten, zoete broodjes uit Zeewolde.

Bron: Almere Vandaag

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.