Gevarieerd pakket verse groenten en fruit

Abonnement op bio-assortiment is overwegen waard

Indien je regelmatig biologische producten koopt in de supermarkt, kan het de moeite lonen een abonnement op een bio-assortiment te overwegen. Volgens het aanbod van het seizoen bezorgen lokale producenten dan wekelijks een gevarieerd pakket verse groenten en fruit. Bestellen en oppikken gebeurt in een natuurwinkel of ander vast afhaalpunt annex aanspreekpunt in de buurt.

Volgens recente cijfers van de VLAM zitten biologische producten in de lift. Ondanks de crisis wordt ook in 2010 een toename vastgesteld van gezinsbesteding voor bioproducten. De groei valt het sterkst op bij hogere inkomens (jonge alleenstaanden, gezinnen met kinderen en gepensioneerden) uit verstedelijkte gebieden, met de Brusselaars aan kop.

Vooral de biogroenten doen het uitstekend, aldus de VLAM. In meer dan de helft van gevallen worden die in de supermarkt of de discount gekocht.

Indien het budget het niet toelaat om bio te kopen in voldoende hoeveelheden is het verstandig om een abonnement op 'afhaalbio' te nemen. Hiermee ontvangt men elke week voor 8 à 15 euro een rijkelijk assortiment groenten en fruit (5 à 8 verschillende soorten).

Bron: Vivat

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.