Oostenrijks familiebedrijf erg succesvol

Van slagerij naar innovatief biobedrijf

Het familiebedrijf Schauflinger in Kirchdorf (Oostenrijk) bestaat al bijna 100 jaar. Het begon als herberg met daarnaast veeteelt en landbouw. In de jaren zeventig werd de slagerij geopend. Rudolf Schauflinger bood al snel ook biologische producten aan, zij het op kleine schaal. In 2005 introduceerde hij het merk BioMenü en inmiddels verkoopt de slager alleen nog 100 procent biologische producten. Schauflinger levert onder meer aan de biomarktketen, kleuterscholen, keukens en reformwinkels. Tot het assortiment behoren onder meer lasagne en Paella.In 2009 is de omzet verdrievoudigd naar meer dan 500.000 euro. Dit jaar verwacht zoon Ralf dat dit opnieuw zal verdubbelen. "We zijn tegenwoordig ook in Wenen en Hamburg vertegenwoordigd", zegt Rudolf. Het succes is te danken aan innovatie. Zo is BioMenü erin geslaagd om samenwerking te vinden met het Duitse biologische handelsbedrijf dennree (denn’s-Märkte).

Dertig biologische boeren leveren aan het bedrijf in Kirchdorf. "We hebben een seizoensgebonden menu. De meeste leveranciers komen uit de regio. Ons concept is goed, mijn ouders zorgen voor de ervaring en in voor de dynamiek", zegt Ralf.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.