Vooral jams verkopen goed

André Lozachmeur teelt biologische kiwi's in Bretagne

In Fouesnant, in Bretagne, is een van de oudste biologische kiwi-plantages van Frankrijk gevestigd. André Lozachmeur teelt al sinds 1968 kiwi's. "Mijn stiefvader teelde al kiwi's uit Nieuw-Zeeland, nadat ik zag hoe snel de planten groeiden, besloot ik hier zelf iets mee te gaan doen." De overstap naar biologisch is gemaakt om zich te kunnen onderscheiden van de concurrenten. Vandaag de dag groeien er 1000 kiwiplanten op meer dan twee hectare. "In Bretagne zijn weinig kiwi-aanplanten te vinden, dit komt voornamelijk door het klimaat. Hier hebben we juist te maken met een microklimaat dat in ons voordeel werkt.""We bieden acht variëteiten aan. De meesten zijn afkomstig uit Nieuw-Zeeland, sommige oude rassen zijn niet eens verkrijgbaar in de handel. Lozachmeur spreekt met passie over de kiwiteelt. "De kiwi wordt in de winter, onvolwassen, geoogst. De vrucht bevat een grote hoeveelheid aan ethyleen.

"Ik teel volledig biologisch, zonder kunstmest, geen pesticiden". Lozachmeur hecht veel belang aan het milieu. "We telen al tien jaar biologisch, en spelen meteen ook in op de huidige biologische trend. Ons doel is om de beste kwaliteit te leveren." De jams die hij produceert worden in diverse winkels verkocht. De boomgaard heeft veel vaste klanten. "Sommigen zijn al twintig jaar trouw aan ons", besluit Lozachmeur.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.