Taskforce: Out of home schenkt steeds meer aandacht aan bio

Het Taskforce Marktontwikkeling Biologisch Landbouw merkt dat de out of homemarkt steeds meer interesse toont in biologische producten.

Lowlands

Lowlands is trendsetter is goede muziek, maar ook in food. Al jaren besteedt de organisatie (Mojo) veel aandacht aan biologisch en fair trade. Dit jaar meer dan ooit. Nu zijn bijvoorbeeld de frieten, maar ook de eieren en veel van de groenten en fruit (La Place) bio. Van 't Land serveert stamppotten, gehaktballen en speklappen bio. En geitenijs. De Vliegeraar heeft 100% biologische wereldsoepen. Fair Food Company staat er met een Italiaanse keuken: volledig biologisch en diervriendelijk vlees. Idem hun Noordafrikaanse keuken met couscous, humus, adjana kebab, etc. Er is een Braziliaanse sappenbar (ACai) met fair trade en biologische producten, alles amazone-vriendelijk. De Crepes-mobiel serveert crepes en galettes gemaakt van biologisch meel. En de Theetuin schenkt bio thee, met dito zoetigheden, cake, enz.


Summer Tasting

Op zondag 29 augustus is het weer anders genieten. Op Strand Zuid in Amsterdam organiseert de Alliance Gastronomique de Summer Tasting. Een strandfeest voor de levensgenieter, want de 34 Alliance topkoks zijn persoonlijk aanwezig om alles te laten proeven wat ze hun gasten kunnen voortoveren. Daar zit heel veel bio bij, want de Alliance heeft aangekondigd van biologisch hun norm te maken bij de inkoop.

La Place

La Place catert bij Duinrell. Dat betekent een snel groeiend aanbod van biologisch in leisure, zoals snacks, zuivel, AGF-producten, thee en de La Place huiswijnen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven