Speciaalzaak van twee Amerikaanse vriendinnen

Matrassen voor baby's en volwassenen bij 'Green for Bedroom and Baby

De Amerikaanse vriendinnen Sylvia Elias en Kim Moussette-Borghetti runnen hun eigen bedrijf in biologische producten. De twee zijn mede-eigenaren van 'Green for Bedroom and Baby'. Dit is een kleine speciaalzaak in Conejo valley dat alleen maar 100 procent natuurlijke biologische babykleding, wiegjes en matrassen verkoopt.

Het idee voor het bedrijf is ontstaan uit hun eigen behoefte naar een gezonde leefomgeving voor hun eigen kinderen. "We kunnen niet controleren wat er buiten gebeurt, maar we kunnen proberen om deze controle wel in onze slaapkamer te hebben", zegt Kim. Ze verkopen inmiddels ook als enigen in Ventura Coutny biologische matrassen. "In eerste instantie waren we vooral gefocust op babyproducten, maar na verloop van tijd realiseerden we ons dat iedereen behoefte heeft aan een biologische matras. Baby's zijn natuurlijk kwetsbaarder, maar we wilden ze ook gaan verkopen op de volwassenenmarkt", zegt Sylvia.De biologische matrassen en het beddengoed worden vervaardigd door het bedrijf Organic Matress uit Yuba City in Noord-Californië, deze fabriek produceert naar eigen zeggen volledig biologisch. Zo mogen de werknemers niet eens roken, parfum ophebben of wasverzachters voor hun kleding gebruiken. Dit alles om de zuiverheid van het product te handhaven. De matrassen worden gemaakt van Eco-wol, gecertificeerd biologisch katoen en 100 procent natuurlijke rubberen latex. Een matras voor in een wieg kost ongeveer 399 dollar en een groot matras tussen 2.395 en 3.395 dollar.

"Dit valt eigenlijk buiten mijn prijsklasse", zegt Coreen Costello wanneer zij de winkel instapt. "Daarom koop ik alles stapje voor stapje. Ik ben begonnen met een biologisch kussen en van daaruit breidt ik het uit." Klik hier voor de website van de winkel.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven