Nieuw product van Jarini oppotbedrijf

Jaritop gaat ontkieming en groei onkruid en mos tegen

Jaritop is een eenvoudig aan te brengen toplaag voor op uw potten. Het product geeft onkruid en mos geen kans om te ontkiemen en te groeien.

Onkruid en mosgroei zijn voor veel kwekers ongemakkelijk. Het neemt extra water en voeding uit het medium en het is veel werk om het te verwijderen. Dit zijn extra kosten die niet wenselijk zijn. Jaritop is ontwikkeld door Jarini, die is opzoek gegaan naar een ideaal drogend en verlijmbaar product. Jaritop bestaat uit natuurlijke materialen, onder andere uit kurk. Het systeem is gepatenteerd.
 
Jaritop is zeer eenvoudig op te brengen. Tijdens het oppotten is het met de bekende afdekstrooiers op te brengen, kort hierna vormt zich de vormvaste laag. Deze laag is zeer goed waterdoorlatend maar blijft zelf vrij droog. Hierdoor krijgen onkruidzaden en mossporen geen kans om te ontkiemen. Er zal dus geen onkruidgroei kunnen plaatsvinden. Door het aanbrengen van Jaritop verdampt uw pot minder snel water. Zeker in een warme periode kan dit gunstig zijn.
 
Door de vormvastheid van de toplaag heeft u tijdens het transport op uw bedrijf of bij het afleveren geen losse afdekmaterialen op uw kwekerij. Uw bedrijf blijft dus netjes. Tijdens transport, zowel door u als de exporteur, en in het verkoopkanaal zal geen afdekmateriaal van de potten vallen. De toplaag blijft zeker 1,5 jaar goed.

Voor meer informatie over de mogelijkheden: www.jarini.nl of 0174 – 516668.
 
Tijdens het Plantarium in Boskoop, van 25 t/m 28 augustus 2010, zal Jarini de Jaritop voorstellen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven