Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel aandacht voor damhert in veld met vleeskoeien van Veld en Beek

In het veld met slachtvee van de biologische boerderij Veld en Beek loopt al een aantal dagen een damhertje. Dit zorgt voor de nodige reacties, er belden diverse mensen op met vragen en meldingen.

Zo vertelde een man zondag dat hij enkele maanden geleden een damhert gezien had in het weiland achter het Everwijnsgoed. "In ons weiland werd een hertenkalf geboren. Het was leuk om te zien hoe de moeder het kleintje met haar neus aanspoorde om op te staan. Op een gegeven moment waren ze allebei verdwenen."

Een van de andere bellers meldde dat hij een damhert met een jong had gesignaleerd en ook wist hij te vertellen, dat het moederhert was doodgereden. Bij zo een verhaal rijst de vraag of het jonge damhert bij de kudde runderen, het jong kan zijn van het verongelukte moederhert.

Mevrouw Mensink uit Doorwerth vraagt zich af wat er met het damhertje gebeurt, aangezien de Blaarkoppen in het veld slachtvee zijn van de biologische boerderij Veld en Beek. Jan Wieringa van Veld en Beek verklaarde dat de runderen jaarrond in het veld van Staatsbosbeheer lopen en het damhert dus gewoon bij de kudde kan blijven.

Het adoptiewonder krijgt veel aandacht. Belangstellenden lopen af en aan om het wondertje met eigen ogen te zien en te fotograferen. Wieringa heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om borden te plaatsen met uitleg en reclame voor zijn biologische bedrijf.

En het damhert? Dat ziet met grote, verwonderd kijkende 'Bambi ogen' alle drukte aan en stapt bedeest wat dichter in de bescherming van 'mammakoe'.

Bron: HoogenLaag
Publicatiedatum: