Bio-hype doet verkoop moestuinplanten- en zaden fors toenemen

De verkoop van moestuinplanten en -zaden is de laatste drie jaar fors gestegen. Dat stellen Intratuin en AVEVE in Het Laatste Nieuws. Onder meer de bio-hype verklaart de interesse in het zelf telen van groenten. Ook mensen met een klein stadstuintje of terras zaaien en oogsten hun eigen groenten. Ze worden daarbij geholpen door nieuwe technieken die de hobby-tuinder tijd besparen en het hem makkelijker maken.

"Sinds drie jaar zien we de verkoop van moestuinplanten en –zaden fors stijgen", zegt Lex Van Horssen van Intratuin in Het Laatste Nieuws. "Eerst wilden mensen een eigen moestuintje met verse kruiden zoals basilicum en munt aanleggen, maar nu stijgt ook de vraag naar grotere planten zoals appels, komkommers en tomaten."

Eén verklaring daarvoor is dat een grote tuin niet meer nodig is om eigen groenten en fruit te kweken. "Ook mensen met een stadstuintje of terras kunnen planten zaaien en oogsten, bijvoorbeeld in een hangende mand. Veel groenten en fruit kunnen tegenwoordig, al dan niet in miniversie, in potten of manden worden gekweekt", legt Sabine Devreese van AVEVE uit.

Bovendien kunnen mensen met weinig tijd of geduld vandaag ook een moestuin onderhouden. "De verkoop van planten waar al vruchten aanhangen doet het bijzonder goed. Tegenwoordig kunnen ook zaailinten gekocht worden, waardoor het zaaien minder tijd in beslag neemt", voegt Devreese er aan toe.

Volgens Van Horssen is ook de bio-hype mee verantwoordelijk voor de groeiende interesse in zelf geteelde groenten. "Mensen willen gezonde, onbespoten groenten waarvan ze de oorsprong kennen", besluit hij.

Bron: Vilt

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven